Tofu rožky celozrnné

anina6 - fotkaanina6, 13. apríla 2014
Tofu rožky celozrnné
Foto: anina6

Tento recept ma oslovil pri počúvaní rádia. Už dlhšie som ho chcela vyskúšať, lebo máme radi tofu syr. Suroviny v ňom som si upravila Zobraziť celý popisTento recept ma oslovil pri počúvaní rádia. Už dlhšie som ho chcela vyskúšať, lebo máme radi tofu syr. Suroviny v ňom som si upravila podľa seba, v pôvodnom recepte bola uvedená polohrubá výberová múka, ja som to skúsila s celozrnnou a špaldovou celozrnnou, a výsledkom boli vynikajúce mäkkučké rožteky. Piekla som už viacero druhov rožkov, ale tieto sú fakt perfektné. Môžte nimi pohostiť aj oblievačov na Veľkú noc.

10 minút
príprava
15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
100 g
200 g
150 ml
20 g
1 ks
1 ČL alebo obyčajný
1/2 ČL
3/4 ks alebo hera
na potretie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme kvások zo150 ml vlažného mlieka, 1 lyžicky cukru a pol kocky droždia. Do misky si preosejeme hladkú múku, pridáme špaldovú a celozrnnú hladkú, vajíčko, pol lyžičky soli, dve tretiny nastrúhaného tofu, maslo alebo Heru a zalejem vykysnutým kváskom. Vymiesime si cesto asi 10 minút, ja ho miesim ručne. Ked je cesto vymiesené, posypem povrchu hladkou múkou, prikryjem čistou utierkou a nechám kysnúť asi hodinku na teplom mieste.

  2. 2

    Po hodinke je cesto krásne vykysnuté, vyklopíme si ho na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 bochníky.

  3. 3

    Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na 8 častí. Potom už len stáčame rohlíčky od širšej strany k užšej. Rožteky môžme aj naplniť, ja som robila jeden plech bez plnky a na druhom som ich plnila šunkou. Ale nemusí byť.

  4. 4

    Takto pripravené rohlíčky si naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným so štipkou soli a posypeme zvyšným nastrúhaným tofu, alebo semiačkami sezamu, slnečnice alebo vločkami. Na plechu ich necháme podkysnúť asi 10-15 minút a potom pečieme v rozhriatej rúre na 180 stuňoch 15-18 minút.

    Tofu rožky celozrnné - obrázok 4
  5. 5

    Z tejto dávky mi vyšli dva veľké plechy a po upečení asi takto vyzerali.

    Tofu rožky celozrnné - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
tofu v mojej kuchyni nepoužívam, ale rožky vyzerajú skvele.-) iste sú aj chutné..
edith
ja môžem zo syrov jedine tofu a ovčí syr a toto je recept presne pre mňa ...až na múku ja môžem iba špaldovú alebo ju s kombinujem s cícerovou ...super recept ...vďaka tebe @Anina6 mám o víkendové kuchtenie postarané... :-)
anina6
@edith som rada, že sa ti moje tofu rožteky páčili, múku si kľudne skombinuj podľa seba. potom daj vedieť, ako ti chutili. prajem pekný deň a príjemné víkendové kuchtenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia