Foto: anina6
Tento recept ma oslovil pri počúvaní rádia. Už dlhšie som ho chcela vyskúšať, lebo máme radi tofu syr. Suroviny v ňom som si upravila Zobraziť celý popisTento recept ma oslovil pri počúvaní rádia. Už dlhšie som ho chcela vyskúšať, lebo máme radi tofu syr. Suroviny v ňom som si upravila podľa seba, v pôvodnom recepte bola uvedená polohrubá výberová múka, ja som to skúsila s celozrnnou a špaldovou celozrnnou, a výsledkom boli vynikajúce mäkkučké rožteky. Piekla som už viacero druhov rožkov, ale tieto sú fakt perfektné. Môžte nimi pohostiť aj oblievačov na Veľkú noc.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
150 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
1 ČL alebo obyčajný |
|
1/2 ČL |
|
3/4 ks alebo hera |
|
na potretie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme kvások zo150 ml vlažného mlieka, 1 lyžicky cukru a pol kocky droždia. Do misky si preosejeme hladkú múku, pridáme špaldovú a celozrnnú hladkú, vajíčko, pol lyžičky soli, dve tretiny nastrúhaného tofu, maslo alebo Heru a zalejem vykysnutým kváskom. Vymiesime si cesto asi 10 minút, ja ho miesim ručne. Ked je cesto vymiesené, posypem povrchu hladkou múkou, prikryjem čistou utierkou a nechám kysnúť asi hodinku na teplom mieste.
- 2
Po hodinke je cesto krásne vykysnuté, vyklopíme si ho na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 bochníky.
- 3
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na 8 častí. Potom už len stáčame rohlíčky od širšej strany k užšej. Rožteky môžme aj naplniť, ja som robila jeden plech bez plnky a na druhom som ich plnila šunkou. Ale nemusí byť.
- 4
Takto pripravené rohlíčky si naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným so štipkou soli a posypeme zvyšným nastrúhaným tofu, alebo semiačkami sezamu, slnečnice alebo vločkami. Na plechu ich necháme podkysnúť asi 10-15 minút a potom pečieme v rozhriatej rúre na 180 stuňoch 15-18 minút.
- 5
Z tejto dávky mi vyšli dva veľké plechy a po upečení asi takto vyzerali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu