
Cannelloni plnené špenátom, kuracím mäsom a fetou
Na panvici si pripravíme špenát ku ktorému pridáme 4 strúčiky cesnaku, trošku soli, korenia a...

Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...

Tacos al Pastor
Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...

Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf
Ďalšie hrejivé, bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...

Çoban Kavurma - Turecko
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa...

Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...

Puding čokoládový s ovocnou penou
tento náš puding patrí medzi najobľúbenejšie aj najrýchlejšie múčniky, je veľmi dobrý kedykoľvek ponúknuť aj hostí

Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...

Zapečené kuracie so zemiakmi
... nechcelo sa mi moc babrať s varením, aby som nemala veľa špinavého riadu......

Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...

Špargľový gratin
Nakrájame si šunku, šampiňóny, por, zemiaky na kolieska, špargľu na asi 1 cm veľké...

Kapustovo-jablkové koláče
Kto má rád kapustu na sladko, ten si iste pride na svoje :-) ale verím, ...

Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...

Čerešňové kakaové valčeky
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme...

Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...

Dezert z pečených jabĺk
Tento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď...

Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Karamelové rezy snov
Dajte variť salko na dve hodiny / v konzerve/. Na cesto ziešajte vajcia /celé/ cukor, postupne...

Kurací rýchlik
Nechce sa mi variť a ani nič extra vymýšľať, takže - rýchlovka, chuťovka a šetrenie...

Študentský džuveč
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú...

Pohánkovo-žĺtkové venčeky
Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový múčnik.

Dánské hnedé koláčiky so zázvorom
V jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi...

Jahodový rez
Tento zákusok pripravujem hlavne keď su čerstvé jahody, veľmi nám všetkým chutí, dúfam že bude aj vám

Káva a soľ
Ak pridáte štipku soli, v káve sa rozvinú delikátne podtóny. Pridaním malého množstva do kávy...

Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...