Hrudka syru

kuchto - fotkakuchto, 7. mája 2013
Hrudka syru
Foto: kuchto

Zo 4 litrov kravsk. Mlieka vam moze vyjst 700 g.syru co pri cene 60 centov za liter je celkom zaujimava kupa . Naucite sa Zobraziť celý popisZo 4 litrov kravsk. Mlieka vam moze vyjst 700 g.syru co pri cene 60 centov za liter je celkom zaujimava kupa . Naucite sa nieco nove a naviac konzumaciou nepasterizovaneho syru ziskate probiotyka ako z bryndze ci z kyslej kapusty. A ako bonus po vyrobe syru ostava kopec srvatky a z tej sa da este vytazit oklolo 200g rikotty a tu ja natieram namiesto pomazankoveho masla na chlieb.

Suroviny

4 l
štipka




Postup

  1. 1

    na zaciatku si odlozime 1 dcl mlieka na vyrobu rikotty. / Mlieko kravske nepasterizovane za staleho miesania prihrejeme na trplotu 32 stupnov. Stipku syridla najlepsie podla navodu rozmiesamev 1 dcl vody. Pri teplote 32 st.odstavime mlieko zo sporakua prilejeme syridlo . Premiesame a odstavime na 1a pol hodiny.

    Hrudka syru  - obrázok 1
  2. 2

    Miesame pocas prihrievania aby sa netvorili hrudky.

    Hrudka syru  - obrázok 2
  3. 3

    Po jednej alebo lepsie jedenaj pol hodine vyzrazanu hmotu nakrajame. Nozom na sachovnicu. Ide o to aby sa zo syru dostalo co najviac srvatky. Potom pekne vlozime ruky do hrnca (cistucke podotykam) a rukami pekne vytlacame srvatku .je to velmi prijemne pretoze srvatka vam krasne hydratuje pokozku a proteiny a tuky ju doplnia akoby ste si prave nakremovali ruky indulonou. Ked dokoncite kozmeticke procedury.mozte vziat sitko a zacat cedit postupne syr.

    Hrudka syru  - obrázok 3
  4. 5

    Vsetku hmotu dame do utierky a zavesime odkvapkat.

    Hrudka syru  - obrázok 5
  5. 6

    A nechame v chlade odlezat . Ked mame syr hotovy pustime sa do rikotty staci nam pridat dcl mlieka, priviest srvatku za staleho miesania k 90 stupnom . Potom. Vlejeme 1 dcl octu a nechame vyzrazat. Vychladnutu zrazenu srvatku precedime cez handru alebo velmi jemne sitko rikota je hotova.

    Hrudka syru  - obrázok 6

Diskusia k receptu

aroooo
ten bod 2 - prihrievanie nepatrí k bodu 1, veď keď tam je syridlo, tak to tuhne?
stevca
aj mi robíme doma z kravského mlieka a je suprovýýýýýýýý
z 10l mlieka nám vyšla okolo 2,5 kg hrudka
kuchto
Dakujem za komentare, k tomu ci tu je alebo nieje vela receptov na syr je uplne jedno . Ak tu moze byt 56 receptov na sisky tak preco nie 10 na syr? A K TOMU prihrievaniu mlieka na teplotu 32 moze sa aj do35 stupnov az potom sa pridava syridlo. Prajem vsetko dobre priatelia.
olga42
Milá Kuchto prosim odpíš kde kupiš siridlo.Ďakujem
evanaaa
Ja som kedysi videla syridlo v Jednote, až dva druhy tuším.
kuchto
Na internete je vela firiem ktore vam bud zaslu co ja neryskujem. Alebo ako jedna v bratislave ma aj osobny odber. Skuste www.syridla.sk
tetrisss
Recept jednoduchy, kto chce robit, vie ako na to, domaci syr, maslo, ricota maju celkom inu chut, ako kupovane a naozaj je to aj podstatne lacnejsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia