Foto: mirkajan
Toto je jedna z obľúbených krémových polievok mojej mladšej dcéry, ktorý máme od "dedka ružomberského". Je naozaj chutná a nenáročná na suroviny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si zeleninu, cuketu nešúpeme.Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, cuketu i zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola zelenina ponorená. Ja som miesto klasického zeleninového vývaru použila vývar z jadierok z hokkaido tekvice - toto mám od Mareka Mráza, ktorý s nami v Poluse pripravoval vegetariánske špeciality.
- 2
Zeleninu varíme do mäkka cca 15 - 20 min. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju do hladka, dochutíme soľou a korením. Necháme znovu zovrieť a pridáme 2 hrste mrazeného hrášku, ktorý v polievke povaríme cca 2 minúty. Polievku vypneme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Na tanieri posypeme na sucho opraženými slnečnicovými semienkami (alebo ako my - hotovými opraženými slnečnicovými semienkami z Lidlu).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu