Poľovnícky zdravotný likér

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 25. apríla 2016

Tento rcp je pre tých, kt sa vyznajú trochu v zelinách. Podporuje imunitu, čiže proti chrípke ideálny. Nemusíte použiť všetky rastliny, ale čím viac tým lepšie. Lieva sa do čaju miesto cukru napríklad, alebo sa pije len tak za kalíšok. Ja osobne som ho ešte nerobila, ale tento rcp mám už veľmi dlho tak prečo sa nepodeliť. Ja zasypávam zeliny cukrom bez ovocia, a tú lepkavú čiernu hmotu čo sa usadí na dne po pár mesiacoch potom riedim s pálenkou na likér.

Suroviny

10 ks
2 hrste
2 hrste
2 hrste
2 hrste
málo
málo
2 hrste
1 hrsť
1 vetvička
2 hrste
2 hrste
2 hrste
4 hrste
5 hrstí
4 hrste
4 hrste
3 hrste
20 dkg
20 dkg
3 ks
1 hrsť
3 ks
4 ks prekrojené
5 hrstí
2 hrste
1,5 kg
1 struk
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Počas jari vkladajte do 5 litrového pohára zeliny ako kvitnú a každú vrstvu presypte kryštál. cukrom, a vrch previažte celofánom. Keď začnete pridávať ovocie, rozvarte v 3 litroch vody zvyšný cukor, na panvici osmažte kus vanilky a 2 klinčeky nasucho (kvôli vôni), a pridajte do cukr. vody, túto vychladnutú vylejte k zelinám do 5 l pohára. Pridajte malaga kvasinky, po 6 týždňoch zlejte. Potom môžte docukriť alebo pridať lieh či pálenku. Prelejte do tmavých fliaš a skladujte v chlade. Na zdravie!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Začnem púpavou v apríli a skončím šípkami v októbri. A môžem to rovno vyhodiť. Buď zle opísaný RP, alebo vtip.

A Joel. Aj Ty budeš dedo a tiež Ťa hodia. Vieš kam? :-)

Kedysi sme robievali ovocie,presýpané cukrom a zalievané rumom..postupne druhy-ako dozrievali..bolo to chutné..no čas letí a nesie so sebou zmeny zdravia..dnes už cukor obmedzujeme..tak nerobíme..
Ale robíme bylinné výluhy v domácom alkohole..bez cukru..
Tto zmes by som neskúšala..je to veľmi širokopestrálna zmes,v ktorej sa môžu navzájom mnohé látky "biť"..môj názor..
Veľa zdravia všetkým..