Tento rcp je pre tých, kt sa vyznajú trochu v zelinách. Podporuje imunitu, čiže proti chrípke ideálny. Nemusíte použiť všetky rastliny, ale čím viac Zobraziť celý popisTento rcp je pre tých, kt sa vyznajú trochu v zelinách. Podporuje imunitu, čiže proti chrípke ideálny. Nemusíte použiť všetky rastliny, ale čím viac tým lepšie. Lieva sa do čaju miesto cukru napríklad, alebo sa pije len tak za kalíšok. Ja osobne som ho ešte nerobila, ale tento rcp mám už veľmi dlho tak prečo sa nepodeliť. Ja zasypávam zeliny cukrom bez ovocia, a tú lepkavú čiernu hmotu čo sa usadí na dne po pár mesiacoch potom riedim s pálenkou na likér.
Suroviny
10 ks |
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
málo |
|
málo |
|
2 hrste |
|
1 hrsť |
|
1 vetvička |
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
4 hrste |
|
5 hrstí |
|
4 hrste |
|
4 hrste |
|
3 hrste |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
3 ks |
|
1 hrsť |
|
3 ks |
|
4 ks prekrojené |
|
5 hrstí |
|
2 hrste |
|
1,5 kg |
|
1 struk |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Počas jari vkladajte do 5 litrového pohára zeliny ako kvitnú a každú vrstvu presypte kryštál. cukrom, a vrch previažte celofánom. Keď začnete pridávať ovocie, rozvarte v 3 litroch vody zvyšný cukor, na panvici osmažte kus vanilky a 2 klinčeky nasucho (kvôli vôni), a pridajte do cukr. vody, túto vychladnutú vylejte k zelinám do 5 l pohára. Pridajte malaga kvasinky, po 6 týždňoch zlejte. Potom môžte docukriť alebo pridať lieh či pálenku. Prelejte do tmavých fliaš a skladujte v chlade. Na zdravie!
A Joel. Aj Ty budeš dedo a tiež Ťa hodia. Vieš kam? :-)
Ale robíme bylinné výluhy v domácom alkohole..bez cukru..
Tto zmes by som neskúšala..je to veľmi širokopestrálna zmes,v ktorej sa môžu navzájom mnohé látky "biť"..môj názor..
Veľa zdravia všetkým..
nemusis vyhodit, sipky sa daju aj susene kupit, a trnky sa daju nasusit. rcp som napisala ako som ho dostala.