
Barónkin jablkový paj
Kolac zo zvysku cesta , ktory mi zostal , ked som piekla ... Baronkine rezy ......

Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou,...

Cícerové placky s krúpami
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli...

Rybací šalát-Fantastico
Už viac rokov si robievam šaláty sám. Pamätám si, keď šaláty boli skvele a nemuselo...

Pečeňový syr z kuracích pečienok
Tento výrobok som vymyslel ja keďže originál je z br. pečene a samozrejme bez syra. ...

Osso bucco s chuťou jesene
Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel práve...

Cuketový šalát s paprikami
Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...

Tavuklu yeşil fasulye
Ďalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a...

Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou
Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a...

Bryndzové halušky po anglicky
Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze...

Koláče z tvarohového cesta so sušenými slivkami
Recept som objavila v časopise Dobré jedlo v sekcii "Z babičkinej kuchyne". Koláčiky sú chutné ,...

Čierna ruža
Na Veľkonočné sviatky som upiekla trošku drahší zákusok. je trošku pracný, ale dá sa to...

Hruškový koláč s čokoládou
Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik, rýchly a veľmi dobrý.

Mandľová plnka z Holandska
Toto je taka univerzalna plnka. Pouziva sa do mnohych receptov. Davam ju sem zvlast, ...

Vianočna výzva má meno Panettone
Tak toto bolo pre mňa jedno z najväčších dobrodružstiev v pečení ktoré som zažila . Už niekoľko...

Panna cotta s ricottou
Panna cotta je výborný dezert, preto som sa potešila keď Dr. Oetker prišiel s novinkou...

Torta k narodeninám
Boli sme na oslave a oslávencovi som upiekla takúto tortu. Dávam Vám ju sem len pre...

Tilapia v thajskej omáčke
Milovníkům ryb vřele doporučuji vyzkoušet tento recept. Pro mne je to jedna z nejlepších úprav ryby,...

Sýrové preclíky
Z uvedených surovin propracujeme těsto a necháme v lednici půl hodiny uležet.

Nepečený krémeš
Krémeš milujú na Slovensku hádam všetci, doma aj v cukrárňach patrí k tým najobľúbenejším. Náš...

Pečená zelenina
Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je... V každom prípade dobré a zdravé jedlo. A...

Hovädzie kocky na červenom víne
Dnes som pripravila hovädzie kocky na červenom víne na želanie mojim milým, podávala som s domácou...

Piadine Romagnole
Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo...

Zapekaná cestovina
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

Smotanový osúch s medvedím cesnakom
Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a zelený.

Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...

Kuracie prsia so špenátom
Pripravíme si vykostené kuracie prsia, mrazený špenát, mozzarellu a ementál...

Paprika troch farieb (fotopostup)
Tento recept zaváranej papriky patrí k mojim obľúbeným a papriku zaváram na sladko-kyslo ako uhorky. Je...

Vianočka bez kysnutia
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh roztlačíme, vmiešame doň 3 vajcia a postupne prisypávame múku....

Nátierka zo žltého hrachu
Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa...

Šošovicová sekaná
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a...

Žemle pletené
Veľmi dobrý recept na domáce rožky R 80 som objavila na stránke PečemPecen. cz... dokonca kolovalo video...