Linecké koláčiky
Recept je jednoduchý a spraví ho hoc aj amatér.
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
z jedného citróna |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme z nich cesto. Najlepšie je rukami, keďže v robote by sa cesto trením iba prehrievalo. Po vypracovaní je cesto vláčne, a preto ho umiestnime do chladničky. Chladíme ho až dotiaľ, pokiaľ nie je polotuhé. Ja som ho mal v chladničke skoro 2 hodiny, aby som ho mohol potom rozvaľkať.
- 2
Z rozvaľkaného cesta som formičkami povykrajoval rôzne tvary a poukladal na plech s papierom na pečenie.
- 3
Čas pečenia je dôležitá záležitosť, keďže stačí pár minút naviac a koláče budú suché. Ja som ich piekol 15 minút v strede rúry a to pri 180 °C. Samozrejme, ten čas pečenia ovplyvňuje aj hrúbka cesta, ale aj tak tenšiemu cestu stačí cca 12 minút.
- 4
Upečené vychladnuté koláčiky som pozlepoval džemom.
Tiež linecké pečivo:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ďakujem ti pekne.
Ahoj.Trochu som ich priklášlil.
Peknú nedeľu.