Karamelový bezlepkový cheesecake
Foto: novalim
Už ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My Zobraziť celý popisUž ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My sme si upiekli karamelový cheesecake s použitím Mariel.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 bal. |
|
120 g roztopené |
|
Na plnku: | |
1 bal. |
|
300 g (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute) |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
2 balenia keksíkov Mariela rozomelieme na múčku, pridáme 120 g roztopeného masla a túto zmes pomocou lyžice natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy s priemerom 21 cm.
- 2
Tortovú formu obalíme alobalom, lebo tento cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli.
- 3
Na plnku si v mise zmiešame karamelové Salko, 300 g čerstvého syra (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute) a 3 vajcia.
- 4
Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.
- 5
Hotový cheesecake ozdobíme opraženými lieskovcami.
Tiež karamelový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, ďakujeme za upozornenie, preklep sme opravili.
Postup pečenia vo vodnom kúpeli je upresnený v bode 4: Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.