
Banánová žemľovka
Ač je to k nevíře, po svátcích můj přítel měl chuť na něco sldkého. Tak...

Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...

Kurča v alobale
Mam tento recept uz davno, nevarim ho casto, len ked chcem mat nieco rychlo a chutne

Zemiakový prívarok
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky zalejeme vodou, pridáme pol kocky bujónu (slepačí alebo aký...

Hranolky z yucy
Občas už v Kauflandu, Tescu nebo u vietnamských trhovců je možné koupit kořen manioku (yucy)...

Cestoviny so špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...

Lokšové toasty
Ak uz su toasty ranajkovou rutinou, skuste chlebik zamenit za zemiakove lokse. Jedlo suce na...

Pavlova s čoko-mätovou príchuťou
Vzdy som mala pred tortou Pavlova velky respekt. No odkedy som upiekla Pavlovu s uzasnou...

Taliansky dresing
Mozno sa niekomu zide. Ja ho pouzivam casto a najlepsi je, ked postoji jeden den....

Talianske tiramisu
Tento recept mám od priateľa z Cortony, trošku som si ho upravila ako pravé slovenské tiramisu....

Juhoslovanské rezy
Vymiesime cesto, dáme vykysnút na 1 hod. rozdelime na 4 časti, rozvalkáme, natrieme plnkou...

Špenátová roláda a silvestrovské pochutiny
oneskorene pridávam staršie receptíky ktoré som nemala čas pridať ... takže tu je taký zo silvestra...

Vianočka pečená v keramickej forme a panettoník
Včera som si kúpila keramickú formu na vianočku, ako mali naše babky :-) ďakujem varecháčkam, ...

Vanilkové buchty
Výborné buchty plnené vanilkovým pudingom. niečo ako velké dukátové buchty ;-)

Škvarkové pagáčiky mojej starej mamy
su naozaj skvarkove a chrumkave, az kym sa nezjedia

Melónové rezy
Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je...

Elišky - medové zlepované keksíky
Recept na tieto neskutočne dobré medové koláčiky som dostala od svojej bývalej kolegyne, ktorá sa volala...

Pekinské palacinky s mladou cibuľkou
Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané,...

Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...

Losos na bylinkách ... v alobale
... pangasius mi , , smrdí, , šťuku som nezohnal , ...

Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...

Osso bucco s chuťou jesene
Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel práve...

Gazdovský hubový guláš
Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

Cedrónske drapáky
Urobíme lokšové cesto - uvarené prelisované zemiaky, polohrubá múka a soľ. Cesto rozvaľkáme, potrieme...

Mandarínková torta podkova
Túto tortu som piekla sestre na dnešnú oslavu a keďže marcipánom urobím vždy radosť hlavne našim deťom,...