Foto: salinka
Recept mám z rakúskeho časopisu. Veľmi som ho uvítala, lebo na záhrade máme veľa bobuľového ovocia, ktoré nestíhame spracovať a tak ešte aj v Zobraziť celý popisRecept mám z rakúskeho časopisu. Veľmi som ho uvítala, lebo na záhrade máme veľa bobuľového ovocia, ktoré nestíhame spracovať a tak ešte aj v zime máme bohaté zásoby v mrazničke. A teraz sa vitamíny hodia.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
500 gr |
|
250 gr |
|
štipka |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4 PL |
|
400 gr |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1/2 citrón |
|
1.7 kg |
|
100 gr na posypanie |
|
Postup
-
1
Najprv dobre prezrieme mrazničku a nazbierame ovocie.
-
2
Pripravíme ostatné suroviny.
-
3
Ovocie, 200 gramov cukru, 1 vanilkový cukor dáme variť so 150 ml vody.
-
4
Na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 7 minút.
-
5
Prelejeme cez sitko. Ostane nám asi 900 ml šťavy. Z toho odoberieme 150 ml, necháme vychladnúť. V tomto množstve rozmiešame tri vanilkové pudingy.
-
6
Rozmiešané pudingy vylejeme do ostatnej vriacej šťavy a varíme asi dve minúty. Necháme mierne vychladnúť. Potom pridáme ovocie a opatrne zamiešame.
-
7
Pripravíme si cesto: múku, tuk, 200 gr cukru, citrónovú kôru, štipku soli, vanilkový cukor, žĺtok, prášok do pečiva a 4 PL vody spolu vypracujeme.
-
8
Dlaňami mierne rozmrvíme.
-
9
Na plech dáme asi 2/3 cesta a popritláčame rukou. Posypeme strúhankou a nalejeme ovocie.
-
10
Nasypeme poslednú časť cesta.
-
11
Posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť na 175 stupňov asi 45 minút. Po upečení ho dáme chladiť na 2 hodiny. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu