Tento šalát dostať kúpiť, ale otvorite ho dva kúsky tuniaka a trošku zeleniny tak ho robím doma.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2x 185 g vo vlastnej šťave |
|
| 3 x 1/2 ks červená, žltá, zelená |
|
| 1 ks čerstvá |
|
| 425 g sterilizovaná |
|
| 150 g sterilizovaná |
|
| 100 g sterilizovaný |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL krájané |
|
| 1 ks nasekaná na jemno |
|
| 2-4 strúčiky |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravím si cibuľu s cesnakom. Nakrájam na drobné kúsky.
-
2
Ďalej si pripravím papriky. Použil som kalifornské a jednu kapiu všetky surové. Nakrájal som to na pásiky.
-
3
Pridal som k ním čili 3 kusy a zelene jalopeňo krájané za 1Pl. Nakrájal som na drobné kúsky.
-
4
Cibuľu so restoval na oboch olejoch a 2Pl šťava s tuniaka do mäkka.Pridal som cesnak nechal asi minútu prejsť teplom.
-
5
Ďalej so dal na cibuľu nakrájané papriky premiešal a nechal dusiť. Nie celkom na mäkko tak aby papriky boli trošku chrumkavé.
-
6
Hrniec som dal preč zo sporáka a do horúcej papriky som pridal fazuľu celú konzervu, kukuricu 150g a hrášok 100g. Fazuľu, kukuricu, hrášok som si pred tým vysypal do sitka a prepláchol vodou, ktorú som nechal odkapať v sitku. Zľahka som premiešal.
-
7
Napokon som na zmes pridal tuniaka aj s vlastnou šťavou. Trochu som osolil. Všetko som znovu premiešal a dal do skla na noc postáť.
-
8
Na začiatku som zabudol dať obrázok,aké konzervy som použil.
-
9
Ráno sme mali skvelé raňajky bol mierne pikantný v rámci slušnosti nešli plamene z úst. Tak prajem dobrú chuť.









Diskusia k receptu