Philadelphia torta fotorecept

svedka - fotkasvedka, 30. januára 2014
Philadelphia torta (fotorecept)
Foto: svedka

Taka moja verzia ovocneho mascarpone zakusku :) Philadelphia preto,lebo som ju pouzila namiesto mascarpone.Je to takmer totozna skandinavska nahrada-ako nasa Banovecka natierka.

8
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
100 g
150 g
1 ks
160 g
z 1/2 citróna
250 g
3 dcl
250 g (Bánovecká nátierka)
0,5 dcl (čučoriedková)
na ozdobu (podla chuti)
štipka




Postup

  1. 1

    Bielky zo 4 vajec si vyslahame so stipkou soli. Zltka vyslahame s krystalovym cukrom ,pridame muku,zmiesame. Jemne zapracujeme sneh z bielkov do zmesi. Cesto je krasne nadychane.Formu na pecenie alebo pekac si vystleme papierom na pecenie a nanesieme polovicu zmesi. Ruru si vyhrejeme na 180stupnov a pecieme zhruba 12 minut,kym je povrch piskoty zlatohnedy.

    Philadelphia torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po upeceni prveho platu nasleduje druhy,papier strhame z cesta,az kym vychladne :)

    Philadelphia torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnute platy jemne polejeme,teda skor pofrkame sirupovou vodou.

    Philadelphia torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku si vyslahame slahacku.V druhej nadobe si vyslahame zltka spolu s praskovym cukrom,vanilkovym cukrom,maslom,citronovou stavou a mascarpone alebou inou nahradou (moze byt aj jemny tvaroh :). Zmiesame so slahackou.

    Philadelphia torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vacsiu polovicu zmesi nanesieme na prvy plat a prikryjeme druhym. Na vrchny plat a okraje torty nanesieme zvysny krem. Ozdobime podla vlastnej fantazie a ovocim,ktore mame najradsej :) Ja pouzivam maliny a cucoriedky. Dobru chut.

Diskusia k receptu

babav
Pekna torta na pohlad, podla pouzitych ingrediencii aj chutna ,ale mne osobne by vadili v plnke surove zltky.Nazov torty by som zmenila .... Philadelphia cream cheese nie je natierkovy syr ,ale sveto -znama znacka americkeho kremoveho syra,ktory sa pouziva v tortach ( cheesecakes) a na pripravu roznych dippov a pomazaniek.
svedka
Viem,naco sa pouziva,ale tu ho pouzivam ja uz tradicne do plniek mojich ovocnych torticiek :) Surove zltky takisto ako do Tiramisu,ale da sa slahat aj nad parou :)
svedka
A nenapisala som,ze je to natierka,ale ako nasa Banovecka natierka :) Dakujem za komentar :)
svedka
Ano,kremovy syr Philadelphia a nejak ma nenapadol iny nazov :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia