Foto: svedka
Taka moja verzia ovocneho mascarpone zakusku :) Philadelphia preto,lebo som ju pouzila namiesto mascarpone.Je to takmer totozna skandinavska nahrada-ako nasa Banovecka natierka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
160 g |
|
z 1/2 citróna |
|
250 g |
|
3 dcl |
|
250 g (Bánovecká nátierka) |
|
0,5 dcl (čučoriedková) |
|
na ozdobu (podla chuti) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Bielky zo 4 vajec si vyslahame so stipkou soli. Zltka vyslahame s krystalovym cukrom ,pridame muku,zmiesame. Jemne zapracujeme sneh z bielkov do zmesi. Cesto je krasne nadychane.Formu na pecenie alebo pekac si vystleme papierom na pecenie a nanesieme polovicu zmesi. Ruru si vyhrejeme na 180stupnov a pecieme zhruba 12 minut,kym je povrch piskoty zlatohnedy.
-
2
Po upeceni prveho platu nasleduje druhy,papier strhame z cesta,az kym vychladne :)
-
3
Vychladnute platy jemne polejeme,teda skor pofrkame sirupovou vodou.
-
4
Na plnku si vyslahame slahacku.V druhej nadobe si vyslahame zltka spolu s praskovym cukrom,vanilkovym cukrom,maslom,citronovou stavou a mascarpone alebou inou nahradou (moze byt aj jemny tvaroh :). Zmiesame so slahackou.
-
5
Vacsiu polovicu zmesi nanesieme na prvy plat a prikryjeme druhym. Na vrchny plat a okraje torty nanesieme zvysny krem. Ozdobime podla vlastnej fantazie a ovocim,ktore mame najradsej :) Ja pouzivam maliny a cucoriedky. Dobru chut.
www.philadelphia.co.uk