Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak fotorecept
Ak máte radi výrobky z plundrovaného cesta a jeho príprava sa vám zdá príliš náročná, skúste tento jednoduchší spôsob. Objavila som ho na internete Zobraziť celý popisAk máte radi výrobky z plundrovaného cesta a jeho príprava sa vám zdá príliš náročná, skúste tento jednoduchší spôsob. Objavila som ho na internete a ako zdroj bola uvedená Emilie Jedovnická.
Postup
-
1
Ak máme mrazené lístkové cesto, tak to si dáme v prvom rade rozmraziť.
-
2
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, pridáme rozdrobené droždie, nalejeme časť z vlažného mlieka a necháme vzísť kvások.
-
3
Ak by som mohla odporučiť, tak je lepšie použiť kvalitnejšiu múku, ja som mala teraz túto
-
4
Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny, ktoré idú do cesta.
-
5
Dobre vymiesime a vypracujeme cesto.
-
6
Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť. Počas kysnutia ešte raz premiesime, aby sa prevzdušnilo. Takto nakyslo cca po 1 hodine kysnutia.
-
7
Po vy kysnutí vyvaľkáme na plát
-
8
Do jeho stredu položíme lístkové cesto
-
9
A teraz každý roh cesta preložíme cez lístkové cesto ako obálku
-
10
Tu už je poskladané cesto
-
11
Cesto znovu rozvaľkáme na plát
-
12
Pravý okraj preložíme do polovice cesta
-
13
To isté urobíme s ľavým okrajom
-
14
Vzniknutý obdĺžnik preložíme podobným spôsobom na tretinu
-
15
Znovu preložíme
-
16
A znovu preložíme
-
17
Cesto necháme odpočívať na doske a postup po 15 minútach ešte 3x zopakujeme. Potom cesto znovu vyvaľkáme na plát, nakrájame na štvorce, naplníme lekvárom, zrolujeme do rohlíčkov a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku kysnúť, potom potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
@sracz ďakujem, verím, že dobrú múku zoženieš
@afataga máš pravdu, že sa nejedná o rýchlu prípravu, ale v porovnaní s klasickým plundrovaným je postup jednoduchší, nemusíš pripravovať tukovú kocku a aj sa ľahšie vaľká z tohto cesta plát
vyzerajú chutne...a navyše musím pochváliť krásne spracovaný receptík :-)
zatiaľ ďakujem za receptík odložený a inšpirijúci :O)
@mata3636 ja som ich tiež už robila aj makové a tiež chutili, musím ešte vyskúšať orechovú variantu:)
@tatranocka piekla som na 180 C a čas poviem úprimne ti neviem presne povedať, pretože priebežne sledujem v rúre ako sa pečú a každá rúra pečie inak, ja mám len takú klasickú elektrickú
@danda3 nech sa páči, keď prídeš v nedeľu popoludní, tak sa ti určite nejaký koláč ujde:)
@smorko @tatranka @cica2 @evanaaa @vierutt @marijanka712 @sneica @izabella929 veľmi pekne ďakujem
@zdezda dúfam, že budeš spokojná