Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 10. septembra 2012

Ak máte radi výrobky z plundrovaného cesta a jeho príprava sa vám zdá príliš náročná, skúste tento jednoduchší spôsob. Objavila som ho na internete Zobraziť celý popisAk máte radi výrobky z plundrovaného cesta a jeho príprava sa vám zdá príliš náročná, skúste tento jednoduchší spôsob. Objavila som ho na internete a ako zdroj bola uvedená Emilie Jedovnická.

Suroviny

400 g
3 Dkg
1 PL
30 Dkg
3 PL
1,5 dcl
Okrem toho:
1 ks




Postup

  1. 1

    Ak máme mrazené lístkové cesto, tak to si dáme v prvom rade rozmraziť.

  2. 2

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, pridáme rozdrobené droždie, nalejeme časť z vlažného mlieka a necháme vzísť kvások.

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak by som mohla odporučiť, tak je lepšie použiť kvalitnejšiu múku, ja som mala teraz túto

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny, ktoré idú do cesta.

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre vymiesime a vypracujeme cesto.

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť. Počas kysnutia ešte raz premiesime, aby sa prevzdušnilo. Takto nakyslo cca po 1 hodine kysnutia.

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vy kysnutí vyvaľkáme na plát

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do jeho stredu položíme lístkové cesto

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A teraz každý roh cesta preložíme cez lístkové cesto ako obálku

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu už je poskladané cesto

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto znovu rozvaľkáme na plát

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pravý okraj preložíme do polovice cesta

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    To isté urobíme s ľavým okrajom

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vzniknutý obdĺžnik preložíme podobným spôsobom na tretinu

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Znovu preložíme

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    A znovu preložíme

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Cesto necháme odpočívať na doske a postup po 15 minútach ešte 3x zopakujeme. Potom cesto znovu vyvaľkáme na plát, nakrájame na štvorce, naplníme lekvárom, zrolujeme do rohlíčkov a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku kysnúť, potom potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Rohlíčky z plundrovaného cesta trocha inak (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

sracz
..,.. pridávam sa k @cistinka a obdivujem gramotný rcp_tík; budem sa ale musieť potrápiť a pozháňať múku potrebnej kvality! Sladké, sladšie, najsladšie a slaďúčke ja môžem vždy furt všade a za akýchkoľvek denných, ročných, sezónnych a iných okolností! -:)-:)-:)
afataga
no mne sa ta priprava nezda az taka rychla :-) ale asi vysledok bude fajnovy
medovnicek
@cistinka ak vyskúšaš, tak myslím, že budeš spokojná
@sracz ďakujem, verím, že dobrú múku zoženieš
@afataga máš pravdu, že sa nejedná o rýchlu prípravu, ale v porovnaní s klasickým plundrovaným je postup jednoduchší, nemusíš pripravovať tukovú kocku a aj sa ľahšie vaľká z tohto cesta plát
mata3636
ja som tento postup už vyskúšala a môžem povedať, že je to dobré - aj čo sa týka práce s cestom a aj výslednej chuti. robila som makové, orechové a lekvárové rožky a boli výborné
diabambulka
tlieskam naozaj hodné vyskúšať :-)))
vyzerajú chutne...a navyše musím pochváliť krásne spracovaný receptík :-)
zatiaľ ďakujem za receptík odložený a inšpirijúci :O)
orchidea
cesto sa mi tiež páči a ten konečný výsledok je ešte krajší, určite to vyskúšam....
lusinkab
velmi zaujimavy receptik,takto ma plundrove cesto este nenapadlo robit.Ja sa s nim stale trapim a prekladam a odkladam.....ale takto je to rychlovka .kK
medovnicek
@margaretka28 @mariaklara @diabambulka @jednousek @orchidea @lusinkab @dogagador @mamatata2 veľmi pekne ďakujem za milé komentáre
@mata3636 ja som ich tiež už robila aj makové a tiež chutili, musím ešte vyskúšať orechovú variantu:)
@tatranocka piekla som na 180 C a čas poviem úprimne ti neviem presne povedať, pretože priebežne sledujem v rúre ako sa pečú a každá rúra pečie inak, ja mám len takú klasickú elektrickú





ola111
Chutné rohlíčky,veľmi pekný,zrozumiteľný postup si ukázala,pre všetkých,ktorí toto cesto ešte nerobili,teda ja,teším sa,že vyskúšam:)))
smorko
krásne rožky a určite aj veľmi dobré.
cica2
už poznám tvoje nádherné receptíky a aj toto pečivko je lákavé :-)
sneica
krasne rohlicky...aj by som sa o ne pobila...:) a samozrejme ukladam...
marijanka712
vynikajúci nápad, krásne rozpísaný recept aj fotodokumentácia k tomu no a vysledok super stojí za vyskúšanie šup do KK - priam lakajú a volajú upeš ma a neodkladaj......
danda3
Ivetka, Tvoje rohlíčky vyzerajú úžasne, vlastne ako všetky Tvoje koláče a zákusky, asi prídem do Senice na koštovku...☺
evanaaa
Pekné rožteky, trochu mi pripomínajú tie povestné bratislavské ( pajgle), zatiaľ si ich uložím, a uvidím......
vierutt
Rožteky vyzerajú krásne, jeden ako druhý, vidno skúsenú kuchárku.
salinka
Plundrove cesto som este neskusala robit, zdalo sa mi to troska pracne a nebola som si ista, aky bude vysledok. Ale teraz idem nato!
stacy77777
aj mne sa veru páči rcp, zrozumiteľný,pekne nafotený postup, veru aj ja idem na to
zdezda
no teda, to je super nápad, lístkové cesto mám vždy v mrazáku :-), ďakujem
stacy77777
@medovnicek - konečne som sa dnes dostala ku vyskúšaniu tvojho plundrového cesta, je naozaj fantastické, veľké vďaka za recept, robila som z neho orechové šatôčky,super dobrota