Foto: sladkakatka
Bábovka je jednoduchá, hrnčeková, použila som recept čo som našla tu na Vareche, Margaretka28 ďakujem za recept na Muffiny :-) Trošku som si ho Zobraziť celý popisBábovka je jednoduchá, hrnčeková, použila som recept čo som našla tu na Vareche, Margaretka28 ďakujem za recept na Muffiny :-) Trošku som si ho upravila a pridala niečo ;- ) Vyskúšajte, uvidíte. Piekla som na raňajky na Veľkonočnú nedeľu deň vopred ;-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme šľahačku , je to jediný úkon, ktorý sa musí vyšľahať :-)
-
2
Potom všetky sypké suroviny dáme do misy , metličkou premiešame a pridáme všetky tekuté suroviny.
-
3
Všetko dobre premiešame, asi 1 minútu. Cesto musí byť hladké a bez hrudiek.
-
4
Postupne pridávame vyšľahanú sľahačku.
-
5
Jemne premiešame všetko do hladkej hmoty. Možno sa vám bude zdať cesto riedke, ale je tam Zlatý Klas, ktorý pri pečení zhustne ;-)
-
6
Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja som použila silikónovú- netreba vymasťovať ;-)
-
7
Dáme do vyhriatej rúry upiecť na 180°C asi na 1/2 hodinu, potom teplotu znížime a dopečieme pri 15O °C. Pri konci pečenia skontrolujeme vpichnutím špajdle, či už je hotová .
- 8
Po upečení som nechala bábovku vo forme vychladnúť cez noc. Ráno som ju vybrala a poprášila práškovým cukrom.
- 9
Na veľkonočnom stole nesmie chýbať bábovka, či už taká alebo onaká :-) Prajem vám krásne Veľkonočné sviatky ;-)
- 8
Ďajujem vám ;-)