Máte radi tavené syry? Z hľadiska zdravej výživy nie sú zrovna najvhodnejšie a tak ich už nejaký čas nekupujem. Mám predsa rada svoje zdravie Zobraziť celý popisMáte radi tavené syry? Z hľadiska zdravej výživy nie sú zrovna najvhodnejšie a tak ich už nejaký čas nekupujem. Mám predsa rada svoje zdravie aj svoj vápnik pre kosti. Nenechám si ho teda kradnúť taviacimi soľami. Ale nápad, ako vyrobiť „taveňák“ doma, ma naozaj zaujal.
Postup
-
1
Suroviny spolu zmiešame a necháme cca 10 minút postáť. Na panvici rozpustíme 1 polievkovú lyžicu masla a pridáme tvarohovú zmes. Pomaly zohrievame. Postupne sa mení konzistencia hmoty z „tvarohovej“ na „syrovú“. Mala by z toho vzniknúť takmer tekutá hmota, podobná tavenému syru. Vtedy panvicu stiahnite zo sporáka a môžete dochucovať.
- 3
Keďže som túto „operáciu“ robila prvýkrát, akosi som „preskočila“ štádium syra taveného a rovno mi vznikol syr plátkový. Ale chutný bol aj tak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Prajem dobrú chuť!
Je to vlastne to iste ako tento tvoj recept. Mozno som niekde spravila chybu, ale dopadla som presne tak ako @mery8658. Dvakrat som skusala robit tento syr a dvakrat som skoncila s tvrdym syrom. Vobec nevyzeral ako som si predstavovala taveny syr. Mozno mi niekto poradi, kde som spravila chybu.