prazdny

Pu-ru-ma

Torty

alebo PUnčovo-RUmovo-MAlinová torta pre 6 ročnú oslávenkyňu :)

prazdny

Chlebová roláda s hlivou a syrom

Bezmäsité jedlá

Vypracujeme cesto z vody, múky, 2 PL olivového oleja, soli, cukru a droždia....

prazdny

Lätt šalát

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý šalát z eidamu, paradajok, uhorky a olív, zaliaty olivovým olejom.

prazdny

Polievka pórová so svítkom

Bezmäsité jedlá

Túto polievku nám mamka varievala od jesene keď už bol dostať pekný veľký pór. Polievka je...

prazdny

Kreatívny chlebíček (pre inšpiráciu)

Desiata

Takéto niečo som už viackrát videla a tak som sa pokúsila o niečo podobné. Je to úplne...

prazdny

Karfiolový šalát

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...

prazdny

Čángo guláš

Hovädzie mäso

Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

prazdny

Bábovka s kokosovým olejom a Amarettom

Koláče

Táto bábovka vznikla tak, že som si našla recept na klasickú bábovku, no upravila som...

prazdny

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete

Bezmäsité jedlá

Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

prazdny

Rukolovo-bylinkový šalát na tvarohu

Bezmäsité jedlá

Ľahký šalát s bielkovinami, vhodný ako časť letnej večere... (540 kJ) Zväčša inšpirovaný receptom od...

prazdny

Chlieb v pyžame

Bezmäsité jedlá

Rýchla večera, ak zostane chlieb z predošlého dňa

prazdny

Reďkovková nátierka

Nátierky

Nedaleko Karviné je vesnice Louky a tam v rodinném domku vyrostla moje o několik let starší kamarádka...

prazdny

Tortička

Večera

Super pochválená torta na oslavy pre tých čo uprednostňujú slané

prazdny

Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami

Hlavné jedlá

Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.

prazdny

Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby

Dezerty

Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety....

prazdny

Hubník

Slané chuťovky

Je to moravské veľkonočné jedlo. Je veľmi chutný, majú ho radi aj deti aj dospelí.

prazdny

Hermelínove rezne s naloženými hubami

Bezmäsité jedlá

5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

prazdny

Tuniaková nátierka

Nátierky

Tento recept ma naučila kamarátkiná Babka.

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Pizza

Hlavné jedlá

Táto pizza je velmi jednoducha a vysledok stoji za to. ODPORUCAM

prazdny

Vanilkovo - ryžový srnčí chrbát

Koláče

Našla som tento recept na recepty cz a veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a po ochutnaní, môžem...

prazdny

Teplá paštéta

Toto jedlo je super na raňajky, papáme to ešte z čias našich detských a papajú to...

prazdny

Zmrzlinky

Dezerty

my máme najradšej s touto plnkou

prazdny

Juhoslovanské slané pečivo

Chlieb

Zo surovín si pripravíme kysnuté cesto. Necháme vykysnúť po vykysnut cesta si pomúčime dosku a cesto...

prazdny

Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou

Hlavné jedlá

Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.

prazdny

Cukina so závojom

Bravčové mäso

Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

prazdny

Ostrá kuracia polievka

Kuracie mäso

Kuracie stehná s kosťou uvaríme domäkka. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masti, poprášime múkou a urobíme...

prazdny

Muffinky od Bibianky

Dezerty

Pripravovali sme, miešali, ukladali, zalievali, piekli, a potom sme s našou dcérou...

prazdny

Čerešňové húseničky

Dezerty

Urobíme si palacinkové cesto hustejšie, ako na klasické palacinky. Ked´Vám ostávajú v špajze čerešne, vykôskujte ich...

prazdny

Maxi mokkamuffiny

Dezerty

Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny, potom pridáme tekuté. Medzitým si predohrejeme rúru na 180°C....

prazdny

Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...

prazdny

Panna cotta s vôňou bazy

Dezerty

Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...