Flamengo rezy fotorecept
Nedeľný zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 450 g |
|
| 6 PL |
|
| 1 1/2 PL domáca |
|
| 2 ks |
|
| 150 ml |
|
| na špic noža |
|
| 1 bal. |
|
| na špic noža |
|
| Krém: | |
| 700 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 KL |
|
| Na vrch poleva: | |
| 180 g |
|
| 1 PL |
|
| na hrot noža |
|
| Na potretie: | |
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Múku som preosiala, pridala som masť, cukor, vajcia, prášok do pečiva, troška mlieka, počas miesenia som pridala aj farbivo.
-
2
Cesto som vypracovala a rozvážila na 3 rovnaké časti.
-
3
Každý kus som rozvaľkala na papieri na pečenie, stačí iba jemne podsypať raz, lebo s cestom sa dobre pracuje. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každý plát sa piekol 7 min. Nechala som ich chladiť uložené na seba s papierom na mriežke.
-
4
Pripravila som si krém. Maslo s cukrom a vanilkou som vymiešala do peny. Mlieko som dala variť na sporák, v troške mlieka som vymiešala Zlaté klasy a potom vmiešala a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladnúť.
-
5
Po lyžici som pridáva do maslovej hmoty vychladnutý puding a vyšľahala.
-
6
Vyšľahaný krém som rozdelila na dve rovnaké časti na uložila na 2 hod. do chladničky stuhnúť.
-
7
Zostavila som koláč: na spodok som dala prvý plát cesta, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom a na to som natrela prvú polovicu krému.
-
8
...položila som druhý plát a tiež som ho natrela horúcim lekvárom a druhou polovicou krému.
-
9
Zakryla som ho posledným tretím plátom a uložila do chladničky na celú noc. Zaťažila som ho 3 kg cukru.
-
10
Druhý deň som pripravila polevu a poliala som koláč a uložila opäť do chladničky na hodinu. Krájala som ho horúcim nožom.
-
11
Ja som pokrájané zákusky zdobila šľahačkou, ale nie je nutné. Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu