prazdny

Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme

Hlavné jedlá

Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml...

prazdny

Cibuľkový osúch z plechu

Koláče

Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej...

prazdny

Špenátové halušky s bryndzou

Prílohy

U nas mame halušky velmi radi a na bryndzve nedame dopusti. Raz som ich chcela urobit no...

prazdny

Syrovo-cesnaková nátierka

Bezmäsité jedlá

Veľa syra a veľa cesnaku, to je tajomstvo tejto nátierky. Pozor, neodporúčam na romantickú...

prazdny

Steak z lososa na bylinkovom masle

Hlavné jedlá

Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty....

prazdny

Domáca terina z bielych kačacích pečienok

Predjedlá

Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...

prazdny

Guľky Raffaello z tofu

Dezerty

zdravá a navyše výborná sladkosť

prazdny

Platýz po francúzsky

Hlavné jedlá

Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...

prazdny

Briouate

Dezerty

Doteraz som túto marockú špecialitu kupovala buď hotovú alebo ako polotovar. Briouate (brijuat) sa robí naslano...

prazdny

Cícerovo-pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Milujem cícer v každej jeho podobe, dajú sa s ním robiť fakt zázraky a jedlo z...

prazdny

Teplá pomazánka z baklažánov

Bezmäsité jedlá

Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...

prazdny

Zapekané cestoviny s cukinou

Cestoviny

Je to môj oblubený rýchly recept a oblížu si prsty všetci v rodine a chutil velmi aj...

prazdny

Hubové hašé

Hlavné jedlá

Očistené a pokrájané huby dusíme na masle s rascou domäkka. Žemle pokrájame na plátky, zalejeme...

prazdny

Večera dobrého chlapa

Bravčové mäso

Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

prazdny

Klobásové rožky

Slané chuťovky

raz mi ho dala moja teta Beta a ja som rožky upiekla na deň detí a...

prazdny

Štedré osie hniezda

Bezmäsité jedlá

Receptov na osie hniezda je tu síce veľa, pridávam len kôli zmene náplne...

prazdny

Provensálske pečivo

Chlieb

Ako som sľúbila, piekla som nové slané výborné pečivko. Recept som dostala od jednej veľmi...

prazdny

Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom

Cestoviny

Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...

prazdny

Orechové malé tortičky

Dezerty

Tortičky pečiem rada , nedajú veľa práce nakoľko je v nich plnka - čokoládová DR. Oetkera...

prazdny

Zapečené cestoviny s cuketou

Cestoviny

docela rýchli a jednoduchý recept

prazdny

Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik

Bravčové mäso

Od detstva si pamätám, že v nedeľu musela byť uvarená kapusta a v nej slaninka...

prazdny

Čokoládovo-kokosový koláč

Dezerty

Kokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a...

prazdny

Arašidovo - fazuľové bonbóny

Dezerty

Fazuľu deň vopred namočíme. Po namočení by mala mať cca 250 g. Pripravíme si ostatné...

prazdny

Koláč Traja Králi

Koláče

Dnes su traja krali a tu je tradicia tento kolac. Robievam ho kazdy rok a rada sa...

prazdny

Cupcakes s mascarpone a jahodami

Dezerty

Nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia....

prazdny

Karibské kura

Kuracie mäso

Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými surovinami. Necháme postáť asi 30 minút...

prazdny

Orechové rožky s čokoládovým krémom (vegan)

Dezerty

Sladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky...

prazdny

Falošná pizza z karfiolového cesta

Hlavné jedlá

Veľmi chutná náhrada za pizzu:) Je to síce skôr zeleninový koláč, ale na názve nezáleží:) Príprava...

prazdny

Chutný cviklový nápoj

Nápoje

Tento mňamkový nápoj si robievam iba tak pre seba, alebo pre vzácnu návštevu, keď ich...

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Rybacia nátierka trocha inak

Nátierky

Táto pomazánka je chutná a majú ju radi aj deti. Skúste a uvidíte.

prazdny

Brokolicová roláda celiatická

Bezmäsité jedlá

Po úspechu brokolicovej rolády som ju vyskúšala urobiť aj celiatickú ...