Foto: petrus06
Chcela som upiect nieco zdrave, ale aj maskrtne zaroven....Nieco co sa hodi na ranajky ale aj na tieto jesenne dni k caju alebo Zobraziť celý popisChcela som upiect nieco zdrave, ale aj maskrtne zaroven....Nieco co sa hodi na ranajky ale aj na tieto jesenne dni k caju alebo k sialke kavy....(skoncili sa casy kremesiek mile damy treba sa telu odvdacit niecim lahkym :-))a tak som surfovala po talianskych blogoch....a poupravovala som na moju chut tento recept, ktory je naozaj vyborny....
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
130 g |
|
100 g |
|
150 g (ja som pouzila sojove) |
|
2 |
|
250 g |
|
|
|
80 ml (v mojom pripade sezamovy) |
|
50 g |
|
1/2 bal. (17g balenie) |
|
Postup
-
1
Postup je jednoduchy. Nastruhame si mrkvu na jemno, pridame pomarancovu koru, zltka vyslahame s cukrom do penista a pridame k mrkve. Postupne pridame dalsie suroviny: olej, mlieko, vsetky suche suroviny zmiesame dokopy a pridavame stale k mrkve...nakoniec vyslahame sneh z bielok a opatrne vmiesame. Cesto vlejeme do tortovej formy (cca 26cm) ja som dala aj papier na pecenie a pecieme pri teplote 180 stupnov 40 minut....Ci je torta upecena skontrolujeme sparatkom....musi ostat ciste po vytiahnuti z cesta. Nakoniec som pouzila aj cukrovu polevu a nemusi byt...je to len na Vas....
-
2
Prajem Vam mile damy dobru chut....Ja som stihla odfotit len ten maly kusok co ostal...len tak sa zaprasilo......
Ale ver, časy krémešiek neskončili, kto by odolal? Nakoniec, ak ich nezješ na posedenie päť, raz za čas neublížia.