Božie milosti - fánky
Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.
Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...
Ovocné krémové misky
Veľmi jednoduchý, letný koláčik. Vlastne chutí, ako ovocný krémeš, len v inom tvare.
Čoko rez s tvarohovo-jahodovou plnkou
Poskladala som pár vecí dokopy, a vyšiel mi tento koláčik:)
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Treska v jednom hrnci
Snažím sa variť čerstvé ryby, ale keď nie je táto možnosť, použijem aj mrazené. Ponúkam...
Celozrnné bagetky
Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem...
Bazalkový olej a bazalková pasta
Kromě octů si ještě dělám olej , který je vynikající na ryby a italskou kuchyni . Ani...
Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát pripravujem...
Jahodová maškrtka
V záhrade už dozrievajú jahody ( aj keď mám obavu, že skôr pohnijú ako stihnú všetky...
Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...
Bylinkový chlebový osúch
Rozvonia celú kuchyňu, veľmi dobre chutí s rajčinovou kapustou, alebo len tak...
Chorvátska štrudľa
Dobrý deň, pozerala som vašu stránku, zaujali ma štrúdle. Už jedenásť rokov žijem v...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Karibské kura
Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými surovinami. Necháme postáť asi 30 minút...
Vyprážané rebierka po vegetariánsky
Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu,...
Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Strecha z BeBe sušienok
Tento recept mi poslala priateľova kolegyňa. Hoci bol pôvodne v českom jazyku, našim mlsným jazýčkom...
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla
Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...
Voňavá zemiaková polievka s plejádou húb
Kto má rád vôňu slovenských hôr, lúk a strání, tak ako my, určite si...
Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....
Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Pečené doughnuts
Ako dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia......
Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami
Je to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti...
Pizza zeleninová s hlivou
Tento recept sme vymysleli tiež počas týchto Veľkonočných sviatkov... trochu ľahkej stravy cez sviatočné dni.
Hot-dog lángoš
Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky...
Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)
Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky....