
Tagliatelle s hríbami
Hríbova sezóna pokračuje... tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli...

Celozrnné medové kolieska so sezamom
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.

Kváskový chlieb
Varovanie! Je pravdepodobné, že akonáhle začnete doma piecť vlastný kváskový chlieb, drvivá väčšina bežne...

Praženica so šampiňónmi
zvýšili sa mi zo vcerajsieho obeda asi 3 čerstvé šampiňony, tak som ich dnes rano využila...

Rezance s džemom
do hrnca dame maslo sprazime pridame rezance omastime s sprazenim maslom pridame dzem tolko na kolko mame...

Želé cukríky z kôry červeného melóna
Recepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo...

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Sirup z drobného ovocia
Tento recept mám od priateľovej maminky... dobré sú jahody, či maliny .....

Leopard - sladký raňajkový chlebík
Tento chlebík bol pre mňa výzva. Človek by si myslel, koľko je s tým práce,...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...

Univerzálne slané pečivo
Slané pečivo, ktoré nikdy nesklame je rýchlo upečené a aj rýchlo zjedené samozrejme prvé vždy klbáskové...

Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...

Výborná a lacná sekaná z chleba
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...

Lasagne po slovensky
Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím...

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta
Chrumkavé a zároveň jemné...

Kuracie soté s cuketou
Kuracie mäso pokrájame na rezance, vhodíme do woku na olej a opekáme. Pridáme cibuľu -...

Čokoládové souffle
Robila som 3 souffle z polovicnej davky rozpisu surovin, ktory uvadza Curtis Stone na jeho stranke...

Mäsová nátierka
Do veľkého mixera dáme prvý pretlak z prepasírovaných paradajok, pre ľahkosť mixovania potom nakrájanú papriku, potom oškvarky......

Mrkvovo-orechová torta bez múky
Včera som pozerala v televízii program s varením a zaujali ma všetky recepty ktoré v ňom uvádzali....

Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...