Tento recept mám už dlho a ani presne neviem odkiaľ ho mám. Ale ho robím čo najčastejšie, na rôzne príležitosti - meniny, narodeniny,.... Aj Zobraziť celý popisTento recept mám už dlho a ani presne neviem odkiaľ ho mám. Ale ho robím čo najčastejšie, na rôzne príležitosti - meniny, narodeniny,.... Aj dnes som ho robila, akurát som ho dokončila. Je výborný, ľahký, osviežujúci.
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
0,5 l |
|
0,3 l |
|
0,2 l |
|
0,2 l studená |
|
1 kávovú lyžičku |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
2 balíčky |
|
2 balíčky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
strúhaná na posypanie |
|
Postup
-
1
5 bielkov si vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme 5 žltkov, múku, olej, vodu, prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti do dvoch misiek, do jednej pridáme 2 PL polohrubej múky a do druhej 2 PL kakaa. Potom na plech na jedno miesto do stredu plechu dávame striedavo po 2 PL raz biele cesto a na to tmavé. Postup opakujeme až kým nevyprázdnime obidve misky. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 170-180 stupňov nejakých 20 minút. Treba sledovať:-) Po upečení a vychladnutí natrieme marhuľovým džemom a dáme plnku. Tú si pripravíme z 2 šľahačiek v prášku, stužovača do šľahačky, vanilkového cukru a po vyšľahaní zamiešame 2 kyslé smotany, tie viacpercentné.Pridáme ešte 4 PL kryštálového cukru. Natrieme, zarovnáme, posypeme postrúhanou čokoládou, necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuť:-)
@Lulunka a vitaj medzi nami:)
budem sa snažiť sem nakúkať častejšie:-)