Moji ježkovia

vyrostkova - bez fotkyvyrostkova, 23. decembra 2009

Je to síce trochu babračka ale na Vianoce ma človek viac času

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

28 dkg
1 ks
50 dkg
12 dkg
45 dkg
na náplň:polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády




Postup

  1. 1

    Zo surovin poriadne vypracujeme cesto, ktore dame na hodinku do chladnicky. Z cesta potom robime gulicky vo velkosti vacsieho vlaskeho orecha, do gulicky zapracujeme nami zvolenu napln a vytvarujeme jezka . Pecieme pri teplote 175 az 180 stupnov cca 10-12 minut. Po vychladnuti namacame do cokoladovej polevy a namocenu cast hned obalime v struhanom kokose.Nakoniec dorobime ocka a nufacik

Diskusia k receptu

sovka62
Vyzerajú skvele a podľa receptu určite aj skvele chutia. Napečiem ich vnučkám, určite budú unesené.
zemo
Ježko Dežko na Hrad! :o) Alebo ruky, čo ho stvorili?
zufka
Recept je lákavý, ale koľko kokosovej múčky tam ide. 1 ks - neviem koľko to je. Alebo kokos nejde do cesta a slúži len na obaľovanie?
zufka
Ja som ale popleta. V mojom počítači sa mi suroviny zobrezujú akosi zvláštne. Musím priraďovať jednotlivé riadky logicky k surovinám. Už viem, že kokosu tam ide 500 g. Alebo nie?
zufka
Ďakujem, už nepotrebujem žiadne vysvetlenie, objavila som Ameriku.
ja1986
Ježurkov som dnes robila a naozaj skoda ich zjest...pozera sa na nich skvelo a chutit musia dvojnasobne skvelo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia