Banány v parížskom kréme fotorecept

mataliptak - fotkamataliptak, 18. novembra 2012

Najobľúbenejší dezert mojho manželíčka ... :-D

Suroviny

400 ml
300 g
100 g
100 g
1 balíček
250 ml
3 ks
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu dáme do hrnca, nalámeme k nej čokoládu a pridáme maslo a práškový cukor.

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme to na sporák variť na slabom ohni do zhustnutia, za stáleho miešania ... od vretia asi 2 minúty ...

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarený krém dáme do chladničky aspoň na 5 - 6 hodín, ale najlepšie cez noc ... na druhý deň si dáme krásne hustý a veeeľmi chutný krém do vysokej misy na šlahanie ...a pripravíme si formu, do ktorej to budeme dávať, lebo potom už nato nebude čas .... :-D

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želatínu si nasypeme k 250 ml teplého mlieka, zamiešame chvíľku ... necháme chvíľku postáť a zatiaľ si vyšľaháme krém ...

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K vyšľahanému krému nalejem pripravenú želatínu .....

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a teraz to znova mixérom zamiešame ....

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a teraz musíme pracovať rýchlo, lebo to za chvíľku veľmi zhustne ... ak použijeme formu na srnčí chrbát, tak by mala byť vystlaná potravinárskou fóliou ... ja som použila formu z tupperware, ale mala som trošku problém s vyklopením ... na spodok formy si nalejeme trochu krému, na krém poukladáme BE-BE keksy a banány .... moje keksy boli kakaové, lebo nemali mliečne, tak tam veľmi nevyniknú ...

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a teraz nalejeme zvyšný krém, ale asi to už pojde ťažšie, tak formu potrasieme, aby to sadlo ... a úplne na koniec poukladáme zase keksy ...

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dáme to takto do chladničky do druhého dňa ... vyklopíme ... ja som mala malé problémy s vyklopením ...

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ale nakoniec som si jemne pomohla nožíkom a išlo to :-) trošinku mi to zdeformovalo tvar, ale na výstavu to nešlo a bolo to spapané co by dup ... :-D

    Banány v parížskom kréme (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    no a už len nakrájať a dobrú chuť ... :-)

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Matka ,vyborna kombinacia a manzelickovy sa necudujem ze je to jeho najoblubenejsi dezert ...myslim si ze ked ho vyrobim doma tak aj ten moj uz bude mat ten svoj NAJ...:) kk
Matka ,vyborna kombinacia a manzelickovy sa necudujem ze je to jeho najoblubenejsi dezert ...myslim si ze ked ho vyrobim doma tak aj ten moj uz bude mat ten svoj NAJ...:) kk

Pridaj komentár k receptu: