Jednoduchý ríbezľový zákusok

nickaa - fotkanickaa, 14. júla 2016
Jednoduchý ríbezľový zákusok
Foto: nickaa

Ríbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj takto...

60 minút
príprava

Suroviny

Tvarohová plnka:
250 g
250 g
1/2 hrnčeka
2 bal.
Ovocná plnka:
2 hrnčeky
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si upečieme korpus podľa ľubovoľného receptu. Ja som upiekla z 3 vajec a s celozrnnou múkou. Korpus bol tenší aby sa mi do formy zmestili aj ostatné vrstvy.

  2. 2

    Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh s cukrom a popučenými ríbezľami. Keďže ríbezle sú kyslejšie, pridáme viac cukru ale každý podľa chuti. Môj zákusok bol menej sladký.

    Jednoduchý ríbezľový zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Na vychladnutý korpus rozotrieme túto plnku rovnomerne.

  4. 4

    Pri ovocnej plnke si ríbezle najskôr rozmixujeme alebo dôkladnejšie popučíme. Ríbezle dolejeme vodou do 600 ml. Pridáme cukor opäť podľa chuti a Zlaté klasy a rozmiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ plnka nezhustne. Potom ešte teplú vylejeme na tvarohovú vrstvu. Rovnomerne poroztierame. Necháme vychladnúť a stuhnúť.

    Jednoduchý ríbezľový zákusok - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi dobrý, osviežujúci zákusok, ako stvorený na letné dni:-)