Foto: nickaa
Ríbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj Zobraziť celý popisRíbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj takto...
príprava
Postup
-
1
Ako prvé si upečieme korpus podľa ľubovoľného receptu. Ja som upiekla z 3 vajec a s celozrnnou múkou. Korpus bol tenší aby sa mi do formy zmestili aj ostatné vrstvy.
- 2
Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh s cukrom a popučenými ríbezľami. Keďže ríbezle sú kyslejšie, pridáme viac cukru ale každý podľa chuti. Môj zákusok bol menej sladký.
- 3
Na vychladnutý korpus rozotrieme túto plnku rovnomerne.
- 4
Pri ovocnej plnke si ríbezle najskôr rozmixujeme alebo dôkladnejšie popučíme. Ríbezle dolejeme vodou do 600 ml. Pridáme cukor opäť podľa chuti a Zlaté klasy a rozmiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ plnka nezhustne. Potom ešte teplú vylejeme na tvarohovú vrstvu. Rovnomerne poroztierame. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu