Foto: ancicka
Jednoduché no pritom fajnové.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
2,5 dl |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
250 g |
|
Okrem toho: | |
1/2 kg |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.
- 2
Do múky zamiešame kypriaci prášok. Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame.
- 3
Cesto vylejeme na 2 plytké plechy, vystlané papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dáme upiecť. Rúru si vyhrejeme na 200 °C a pri tejto teplote pečieme 10- 12 min. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
- 4
Plnku si pripravíme tak, že zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a za občasného miešania ho necháme vychladnuť. Medzi tým si vyšľaháme maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Vychladený puding spojíme s maslom a vyšľaháme. Väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plát, na plnku nakrájame kúsky jahôd, zakryjeme druhým plátom a natrieme zvyšok plnky. Na plnku nakrájame na plátky jahody.
- 5
Podľa návodu pripravíme želatínu a zalejeme jahody. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu