Foto: monty469
Rodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje Zobraziť celý popisRodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje :)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g zmäknuté |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
4 ks |
|
100 g mletý |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
100 ml |
|
1 bal. číra potravinárska |
|
400 ml |
|
400 g |
|
3 bal. |
|
3 PL |
|
3 dl fľaše |
|
Ozdobenie: | |
|
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom, soľou a žĺtkami dáme do misky.
-
2
Uvedené suroviny spolu vymiešame.
-
3
Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha.
-
4
V ďalšej miske zmiešme múku, kypriaci prášok a mak. Následne k tomu pridáme zmes z bodu č. 2 a sneh.
-
5
Všetko spolu zľahka zamiešame.
-
6
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm) a uhladíme. Dáme piecť (180 °C 40 min.)
-
7
Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
-
8
Príprava krému: obsah vrecka želatíny vysypeme do horúcej, nie vriacej vody a miešame, kým sa nerozpustí (držíme sa návodu, podľa toho akú želatínu máme, ja som mala značku Liana). V miske si zmiešame smotanu, tvaroh a cukor.
-
10
Do tejto zmesy postupne zašľahaváme rozpustenú želatínu.
-
11
Na vychladnutý korpus navrstvíme asi polovicu krému a na to poukladáme časť odkôstkovaných višní.
-
12
Na višne natrieme zvyšok krému. Dáme do chladničky stuhnúť približne na 3 hod.
-
13
Po 3 hodinách vyberieme z chladničky. Na krém poukladáme zvyšné odkôstkované višne.
-
14
Na prípravu želé použijeme kompótovú šťavu z višní a želé pripravíme podľa návodu a po čiastočnom vychladnutí, keď začne tuhnúť, dáme na vrch na višne (môžeme použiť aj iné ovocie napr. jahody,maliny a i.). Nakoniec dáme do chladničky ešte na chvíľu stuhnúť. Toto je koláčik vybratý z chladničky.
* * * * *