Tvarohovo-višňový koláčik fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 31. januára 2016
Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept)
Foto: monty469

Rodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje :)

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g zmäknuté
120 g
1 bal.
1 bal.
 štipka
4 ks
100 g mletý
70 g
1 ČL
Krém:
100 ml
1 bal. číra potravinárska
400 ml
400 g
3 bal.
3 PL
3 dl fľaše
Ozdobenie:
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom, soľou a žĺtkami dáme do misky.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvedené suroviny spolu vymiešame.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V ďalšej miske zmiešme múku, kypriaci prášok a mak. Následne k tomu pridáme zmes z bodu č. 2 a sneh.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu zľahka zamiešame.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm) a uhladíme. Dáme piecť (180 °C 40 min.)

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príprava krému: obsah vrecka želatíny vysypeme do horúcej, nie vriacej vody a miešame, kým sa nerozpustí (držíme sa návodu, podľa toho akú želatínu máme, ja som mala značku Liana). V miske si zmiešame smotanu, tvaroh a cukor.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 10

    Do tejto zmesy postupne zašľahaváme rozpustenú želatínu.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Na vychladnutý korpus navrstvíme asi polovicu krému a na to poukladáme časť odkôstkovaných višní.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Na višne natrieme zvyšok krému. Dáme do chladničky stuhnúť približne na 3 hod.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    Po 3 hodinách vyberieme z chladničky. Na krém poukladáme zvyšné odkôstkované višne.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    Na prípravu želé použijeme kompótovú šťavu z višní a želé pripravíme podľa návodu a po čiastočnom vychladnutí, keď začne tuhnúť, dáme na vrch na višne (môžeme použiť aj iné ovocie napr. jahody,maliny a i.). Nakoniec dáme do chladničky ešte na chvíľu stuhnúť. Toto je koláčik vybratý z chladničky.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: