Lambada z relácie Bez servítky
Tento recept mám z relácie Bez servítky od Emilie Kleinovej. Je neskútočne dobrý, na plechu...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...
Cestovinky s brokolicou
Ja osobne milujem cestoviny na všetky spôsoby. Ak je niekto na tom tak ako ja, ...
Jahodové guľôčky
Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...
Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.
Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...
Badiánový medovník
Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...
Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou
Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...
Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty
Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...
Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody
Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...
Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané
Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť...
Šalát z húb naložených v soli
Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...
Čokoládová pyramída
Trojuholníkovú formu (ako na "toblerone") vystelieme papierom na pečenie. Moja má dĺžku 30 cm.
Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce
Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...
Pomiešaná šošovicová polievka
Dnes bolo varenie o tom, čo mám doma a keďže nevládzem ísť na nákup, pokombinovala...
Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...
Tvarohové šatôčky
Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...
Bábovka s jabĺčkami a škoricou
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...
Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)
Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou
Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...
Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...
Nugátový koláčik
Margárín, cukor a soľ vymiešame na penu, po jednom zašľaháme vajcia, pridáme mäkký nugát...
Losos šalát s potočnicou
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...