prazdny

Pomarančové kvietky

Dezerty

Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na 3-4mm hrubé. Vykrojíme kvietky, poukladáme na plech s papierom na pečenie.

prazdny

Polievka z fazuľových strukov so špenátom

Bezmäsité jedlá

Nevarím s knihou receptov v ruke ani s váhou. Varím si intuitívne zo surovín, ktoré...

prazdny

Zeleninové fettuccine

Cestoviny

Chcela som pridať fotky ale začala som to robiť a potom by to už nebolo kompletné...

prazdny

Losos šalát s potočnicou

Večera

Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...

prazdny

Trikrát P s morčacinkou

Hlavné jedlá

Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...

prazdny

Šalát z ananásu a uhorky

Bezmäsité jedlá

Tento recept som našla v brožúre 100 receptov na posilnenie imunity, v týchto chladných mesiacov ju...

prazdny

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou

Večera

Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Veľkonočné vajíčka

Bravčové mäso

Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.

prazdny

Lesné osvieženie

Dezerty

Jahody sú už červené a čoskoro pribudnú aj maliny. A keďže je stále aj viac teplo,...

prazdny

Kakaovo-biele muffiny

Dezerty

Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju...

prazdny

Pestrý ovocný koláč

Dezerty

Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...

prazdny

Poleva na kokosové-medové rezy

Dezerty

Tento recept sme zdedili po našej babičke . recept na cesto doplním časom

prazdny

Koktejl pán Zdravý

Nápoje

Čo doodať k tomu, že je zdravý :D

prazdny

Prečistené maslo

Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

prazdny

Malinový džem s čokoládou

Dezerty

Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

prazdny

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

Dezerty

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

prazdny

Krevety na mexický spôsob

Hlavné jedlá

Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...

prazdny

Čokoládová pyramída

Dezerty

Trojuholníkovú formu (ako na "toblerone") vystelieme papierom na pečenie. Moja má dĺžku 30 cm.

prazdny

Fánky

Koláče

vždy ked su faršangy unás uspejú, ale robievam ich aj ked máme nanich chut. Pol kgpolohrubej múky,...

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

prazdny

Špenátové koláče

Bezmäsité jedlá

Jeden jarný koláč mám od priateľky.

prazdny

Tekvicové šatôčky

Koláče

Šatočky z lístkového cesta poznáme všetci. Ale keďže k jeseni pre mňa neodmysliteľne patria jedlá z...

prazdny

Pečeňový zob

Hlavné jedlá

Hydinová pečeň s hrozienkami a kešu orieškami v dusenej ryži na masle.

prazdny

Kukuricová polievka s kôprom

Bezmäsité jedlá

Rýchla polievka bez použitia bujónu a vegety.

prazdny

Crème caramel s jahodami a so sektom

Dezerty

Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....

prazdny

Údené mäso na keli

Bravčové mäso

Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...

prazdny

Kapustové závitky v anglickej slanine

Bravčové mäso

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...

prazdny

Megasušienka s kúskami čokolády

Koláče

Maslo si rozpustime. Do masla vmiesame cukor. Nechame zmes vychladnut, aby nebola horuca, ...