Foto: elixir
Sladučké, chrumkavé... Všimla som si, že Muffiny tu majú svojich fanúšikov, tak snáď tento recept nájde svoj úžitok a poteším zopár mlsných duší. Koláčiky, Zobraziť celý popisSladučké, chrumkavé... Všimla som si, že Muffiny tu majú svojich fanúšikov, tak snáď tento recept nájde svoj úžitok a poteším zopár mlsných duší. Koláčiky, ktoré v ňom nájdete, sú čokoládovo-kokosové, v angličtine sa volajú Macaroon. Toto je jednoduchšia verzia Macaroona. Niekedy pridám i plnenú, alebo ma možno i niekto predbehne. :) Suroviny spomenuté v tomto recepte sú na šesť kusov robených vo forme na veľké Muffiny.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Hrnček v tomto recepte má
2,5 dl. Zohrejeme si mliečko, potom v ňom rozpustíme čokoládu a vanilkový cukor. -
2
Pridáme soľ a kokos, všetko dobre premiešame.
-
3
Rozpusteným maslom jemne vymastíme formu a naplníme každú formičku do polovice. Plnenie do polovice je dôležité, pretože väčšie kusy by sa vám mohli rozpadať. Dáme piecť.
-
4
Dôležitá poznámka: po upečení a vychladnutí sa Muffinky zásadne vyberajú tak, že:
- opatrne prevrátime formu a ony vypadnú nám do ruky (pri silikónovej forme) - sú pomerne krehké
- alebo sa forma prikryje niečim plochým, prevrátime ju a koláčiky ostanú na ploche.
Topping podľa vašej chuti, ak sa preň rozhodnete, teda dajte na vrch určite až po vybratí z formy...
Nepovinná časť: po upečení som rozpustila cukor a kakao v troške masla, dala na vrch koláčika a posypala kokosom. No nemusíte to robiť ako ja, toppingov je mnoho - ale doma sme už boli nedočkaví, chceli sme ich ku káve, tak som len tak narýchlo čosi zbúchala. :)
V druhej časti formy sú Muffinky iného typu, Jablkové Muffinky
Inak vo všeobecnosti, miera "hrnček" pochádza z anglo-americkej jednotkovej sústavy a v nej je to definované takto:
1 cup = 8 fluid ounce (8 tekutých uncí) = 2,365882365 dl
Mala som na mysli skôr niečo na tento spôsob:
www.tasteofhome.com/Recipes/Cocoa-Macaroon-Muffins...
Je pomerne dosť variácií aj na Macaroon...
Ďakujem. :)