
Farebný šalát
Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky...

Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...

Pečené jablká
Pripravíme si 4 jablká, ktorým odrežeme vrch. Potom si zoberieme lyžičku ktorou vydlabeme jablká...

Vianočka mnohých chutí
Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...

Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...

Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...

Závin s kelom, paradajkami a syrom
Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.

Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky
Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...

Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou
Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

Karí polievka s mandľami
Sviatočná, na chuť lahodná kuracia polievka, ktorú iste ocení vaša návšteva.

Tofu nátierka
Recept máme od rodiny / posunutý ústnym podaním /, čiastočne upravený na základe vlastných skúseností......

Vábivé kokosové prstienky
100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Kôprové zemiaky
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

Osviežujúci nápoj s príchuťou brusníc a hrozna
Chutný recept pre všetkých lenivcov, ktorí si ale radi pochutia na lahodných ovocných nápojoch.

Anízový chlebíček
Ako jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný...

Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...

Fazuľky s chorizom a paradajkami
Kamaratka mi pozicala tenucku knizocku v anglictine s jednoduchymi spanielskymi receptami a hned som nieco z toho...

Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame...

Bažantie prsičká na malinách
Postup: Prsíčka osolíme a okoreníme z oboch strán a pridáme lístky tymiánu. Takto okorenené prsíčka opečieme...

Slivkový lekvár
Slivky umyjeme vykloskujeme pridáme ostatné suroviny premiešame a necháme 12hodín odstáť

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...