DIA kefírové nepečené bábovky
Tento recept som objavila na internete zaujal ma tak som ho vyskúšala, skúste aj vy.
Škoricové pralinky s karamelizovanými mandľami
Potrebujeme : na škrupinku: čokoládu asi 250 g (ja používam 56% Domori z Tanzánie). na plnku: 70...
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Jahodové košíčky
Tento rocept vznikol raz na Vianoce náhodou. Robila som košíčky a ostali mi, bolo málo...
Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...
Lososové rizoto
Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Brokolicový koláč z cestovín
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...
Zapekaná cestovina
Dáme si predvariť karfiol a cestovinu. Ja som použila malé vrtuľky. Keď to máme predvarené dáme si...
Chia puding s pomarančom, zázvorom a kurkumou
Pripravte svojím hosťom zaujímavý, netradičný, vynikajúci ale hlavne zdravý dezert.
Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
Kokosové toliare
Kokos opražíme na panvici bez tuku doružova a necháme ho vychladnúť. Z múky, cukru, ...
Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame...
Prípitok z čili krídeliek
Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku,...
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...
Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike
Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...
Slivkový lekvár
Slivky umyjeme vykloskujeme pridáme ostatné suroviny premiešame a necháme 12hodín odstáť
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...