Môj prvý cheescake fotorecept

zuzkanr - fotkazuzkanr, 6. apríla 2014
Môj prvý cheescake (fotorecept)
Foto: zuzkanr

Vždy som ho chcela vyskúšať, tak sa s vami oň podelím, aj keď je ich tu už dosť :-)

15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

130 g
80 g
500 g
4 ks
2 čl
2 PL (alebo javorový)
150 g




Postup

  1. 1

    Bebe keksíky si pomelieme a zmiešame spolu s ovsenými vločkami, ktoré zostali v celku. Primiešame rozpistené maslo a zmes utlapkáme na tortovej forme, ktorú som vystlala papierom na pečenie.

    Môj prvý cheescake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme ľubovoľným džemom (ja som mala zvyšky z chladničky černicového a malinového).

    Môj prvý cheescake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh,vajíčka,vanilkový extrakt,agáve vložíme do mixéra a vyšľaháme. Túto tvarohovú zmes natrieme na džemovú a zarovnáme. Poukladáme naň ľobovoľné ovocie, ja som použila jahody v konzerve a pólku banánu.

    Môj prvý cheescake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cheescake pečieme na 200 stupňoch 25 minút. Môže sa jesť už čerstvo upečený, ale ak ho dáte do chladničky a papáte na druhý deň je ešte lepší ;-) :-).

    Môj prvý cheescake (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

svedka
Pekny a urcite chutny :) Vyskusam podla teba,len nie to ovocie na vrch a hlavne banany,to nevyzera tak lakavo,ako to chuti :)
ilusa
@stampylongnose nemozes porovnat,ked si neochutnal Zuzankin,Zuzicka,nedaj sa odradit,mas ho pekny a urcite aj dobry,robievam casto a skusim aj podla teba
zuzkanr
Dakujem za komentare :-) zjedol sa v priebehu hodiny cize to hovori za vsetko :-) a pochybujem ze kupovane veci su chutnejsie ako domace,uz len co sa tyka samotnych surovin,ktore su cerstve a hlavne bez ziadnych Eciek a inych zalezitosti;-)
hanak
@zuzkanr , recept sa mi páči, jednoduchý a určite dobrý ako takmer všetko tvarohové. @stampylongose sa správa ako ohrdnutý milenec, ináč by takú debilitu normálny človek nemohol napísať. Je to longoš!
kukulienka71
@zuzkanr ,nechcem sa ťa dotknúť,určite je koláč robený doma s láskou chutnejší ako kupovaný,ale aby bol úplne bez éčok,musel by byť bez surovín s predĺženou trvanlivosťou,akými sú aj bebe keksy(plus je tam kopa iných E-čok),nízkotučný tvaroh,agáve sirup,ak je aj džem kupovaný,tak aj tam asi a extrakt vanilkový neviem zaradiť...Dalo by sa povedať o doma upečenom z domácich surovín,čo je dosť ťažko,ale dá sa úplne bez E-čok
zuzkanr
@kukulienka71 s tymi Eckami som to myslela skor tak,je v porovnani skupovanym cheescakom, alebo nejakym polotovarom ze ich v domacom urcite menej, vyrobky ako tvaroh aj maslo boli bio,tak isto aj agave sirup a dzemiky boli domace :-) ale v podstate som to myslela tak v porovnani s kupovanymi kolacmi :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia