![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedemhlavý drak
bocik pomelieme, pridame 100 Dg hrubej muky, cesnak, rascu /drvena/, korenie, sol, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celozrná tortiloidná sladká placka
Ťažko som vymýšlala názov tohto receptu, tortiloidná preto, lebo pôvodne som túto placku robila na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát à la dovolenka
Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočné keksíky s pomarančom
Tieto keksíky chutia veľmi dobre a zvlášť s polevou. Je to upravený recept z knihy Lahodná...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
International vegetables
Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou. a potom som začala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Svieži pomarančový krém
Ľahký osviežujúci krém poteší tých, ktorí si chcú dať pre zmenu aj niečo iné než vianočné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený korálový pstruh
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kaprie roládky so špenátom
Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dezert Aljaška s bielkovým snehom
Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, múku a vymiešame. Z bielkov a zo soli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cookies aj pre deti
Do misky si nasypeme 250 ml hladkej múky, maslo, 2 vajíčka, sódu bikarbonu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá...