
Rozliata slaná pita bez kajmaku
Kajmak je dobrý ale veľmi mastný. Toto je trochu lahšie stráviteľné.

Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.

Kokorinka (kokosovo-mandarínková mňamka)
Môj kokosovo-mandarínkový výmysel - doma bola len krupica, kokos a mandarínky, tak som trošku tvorila...

Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu
Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve...

Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....

Parená sudová kapusta
Tento recept sa u nás pripravuje dosť často a už dlho, patrí medzi naše obľúbené. Zdedili...

Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....

Chlebová polievka
Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...

Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...

Polievka z pečených baklažánov s mozzarellovým maslom
Polievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola...

Domáce rezance s bryndzou a kôprom
Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho...

Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...

Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...

Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...

Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...

Makové rožteky s citrónovou glazúrou
Zo všetkých surovín, okrem tých na glazúru, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie...

Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom
Dnes sa na mňa usmievali moje krásne reďkovky 4 farieb... biela, žltá, červená a bordová....

Baranie mäso s lečom
Nadrobno pokrájanú cibuľu spenime na tuku, pridáme umyté a na malé kocky pokrájané mäso, osolíme a dusíme....

Opečené cestoviny so zeleninou à la Hajni
Dnes som v kuchyni opäť trochu zaexperimentovala a výsledok je hotový :) Kolegyniam aj mamke obed chutil......

Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle

Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...

Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...

Jahody s mascarpone pražené na Soberane
Jahody mám veľmi rada a v kombinácii s mascarpone ich zbožňujem! Tak jednoduché, a také úžasne...