Obed z mora

olivka - fotkaolivka, 10. augusta 2013
Obed z mora
Foto: olivka

Chceli sme sa trošku priblížiť nášmu dovolenkovému papaníčku ktoré nám veľmi chutilo. :)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 balenie
1 balenie




Postup

  1. 1

    Makrely umyjeme, dáme na pekáč s maslom, pridáme koreniny. Pečieme asi hodinu.

  2. 2

    Kalmáre umyjeme, očistíme. Syr nakrájame na menšie kúsky ako je kalmár,obalíme ho pásikom šunky a naplníme tým každého kalmára. Prepichneme špáratkom aby nám to odtial nevypadlo. Rozohrejeme si olivový olej na grilovacej panvici a pridáme cesnakovú pastu. Na to poukladáme kalmáre. Osmahneme z jednej aj z druhej strany.

  3. 3

    Krevety prepláchneme. Na grilovacej panvici si rozohrejeme maslo, pridáme sójovú omáčku a cesnakovú pastu. Krevety grilujeme asi 10-15 minút, kým sa odparí voda.

  4. 4

    Môžme si k tomu uvariť zemiaky a spraviť zeleninový šalát. :)

Diskusia k receptu

ankabanka
urcite treba zmenit cas, krevety a calamari za 15 minut by boli uplne gumove. inac vsetky morske potvory su fajnovka.
olivka
bolo to myslené tak celkovo, s čistením, plnením...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia