Domáce bagetky a žemľe

sllniecko007 - fotkasllniecko007, 30. januára 2013
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml (vlažná)
1 kocka
1 ČL
1/2 ČL
0,5 dcl
 na potretie
 na posyp




Postup

  1. 1

    Z vody, cukru a drozdia si zarobime kvasok a nechame nabobnat, do misky si dame, muku, sol, olivovy olej a kvasok, vsetko spolu zmiesame a vymiesime vlacne cesto, pomucime, prikrijeme a dame na teple miesto vykysnut.

  2. 2

    Ja zvyknem cesto kazdych cca 15minut premiesit, kto nechce nemusi. Nechame kysnut tak cca 30-40minut. Vykysnute cesto dáme na pomucenu dosku, rozvalkame, narezeme na hrubsie pasy a vytvarujeme si bud bagetky alebo žemličky, na vrchu jemne prejdeme z nožom a urobime zarezy a potrieme rozslahanym vajickom.

  3. 3

    Pečiem na mriezke z truby, na ktoru si dam alobal a pomucim. peceme tak cca 20 minut na 180stupov.

Diskusia k receptu

ifik
Dakujem ya receptík,práve som ich dopiekla a sú výýýbornééé :-))
ško da,že sem neviem dať foto...určite ich budem robievať častejšie :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia