Zásmažkové rezance
Pred pár dňami sme sa tu rozprávali o lacných a jednoduchých jedlách, a to v téme...
Mliečna ryža so syrom s modrou plesňou a kuracími kúskami
Zazrel som reklamu, ako ten medveď spieva o mliečnej ryži. Pri tom som si spomenul,...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Obed z mora
Chceli sme sa trošku priblížiť nášmu dovolenkovému papaníčku ktoré nám veľmi chutilo. :)
Mrazenie balíčkov zeleniny
Doniesla som z chalupy nejaké vňate a nebolo času ich spotrebovať, urobila som balíčky. ...
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...
Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...
Karolínkine špagety
Tento recept je od 7-ročnej Karolínky, ktorá sa zúčastnila na varení s profesionálmi ku Dňu detí....
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...
Cícerovo-orechové placky
Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom
Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám...
Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...
Špargľovo-hubová štrúdľa
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....
Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami
Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...