
Kakaovo-čerešňový koláč
Niekedy stačí maličkosť. Obaliť ovocie namiesto v múke v kokose a koláč dostane úplne novú dimenziu....

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Banánovo-hrozienkové muffiny
Tieto muffinky mi zo všetkých receptov, ktoré som vyskúšala, vyšli najkrajšie a boli veľmi chutné....

Rožky s čokoládovou nátierkou
Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr. Oetker?

Konopná nátierka
Kupujem na trhu a bylinky a ako to zvykom byva, ludia tu maju dobru naladu a...

Rastlinný kokosový chia puding
Milovníci kokosu, pozor! Chia semiačka navyše pozitívne pôsobia na váš organizmus. Chutný dezert zvládnete...

Jablkový koláč s pomarančovou príchuťou
Cesto pripravujem vymiešaním (mixérom) všetkých surovín spolu. Cukru dávam menej - 200 g - , ...

Pudingový jablčník
Tento recept som dostala od sesternice a vyzeral obyčajne ale chutil fantasticky.

Polomáčané cookies s kúskami čokolády
Na sviatočný stôl, ale pokojne aj na každý deň, sa hodia tieto chrumkavé cookies, ...

Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Bezlepkové keksíky z arašidového masla
Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

Vajcia s dusenou zeleninou
Najemno nasekanú cibuľu a na prúžky pokrájanú zelenú papriku zľahka osmažíme na oleji. Pridáme štvrtiny paradajok, ...

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Tvarohovo-cibuľkové pirohy
Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Chlebík s baby špargľou a žeruchou
Jednoduché spojenie chutí a pritom také úžasné! Lahodná baby zelená špargľa v kombinácii s horčicou a výraznou...

Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Špagety s veľkými olivami plnenými ovčím syrom
Rýchly recept, ktorí sa hodí, až dostanete chuť na olivy. Veľké, zelené a...

Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.