Tento dezert sa podáva teplý, poliaty teplým riedkym vanilkovým pudingom. Vlašské orechy sa môžu vymeniť za pekanské a jablká za hrušky.
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jablká očistíme a pokrájame na malé kúsky. Z masla za lyžicu odoberieme a pridáme hnedý cukor. Jablká na masle podusíme na panvici asi 5-7 minút nakoniec pridáme muškátový orech a necháme to vychladnúť.
- 2
 Zvyšok masla vymiešame s bielym cukrom do peny, po jednom zašlaháme k tomu vajíčka a potom vychladnuté jablká. Primiešame z ľahká múku a pr. do pečiva, nakoniec posekané orechy.
- 3
 Cesto dáme do vymastených sklenených alebo porcelánovych ohňovzdorných misiek, na každú dáme polku , alebo aj tri orechy. Pečieme 30 minút.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu