Orechovo-jablkové misky

marymelb7 - fotkamarymelb7, 13. decembra 2013
Orechovo-jablkové misky
Foto: marymelb7

Tento dezert sa podáva teplý, poliaty teplým riedkym vanilkovým pudingom. Vlašské orechy sa môžu vymeniť za pekanské a jablká za hrušky.

Suroviny

4 ks
180 g
1 PL
1 šálka
1 šálka
2 ks
1 ČL
110 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a pokrájame na malé kúsky. Z masla za lyžicu odoberieme a pridáme hnedý cukor. Jablká na masle podusíme na panvici asi 5-7 minút nakoniec pridáme muškátový orech a necháme to vychladnúť.

  2. 2

    Zvyšok masla vymiešame s bielym cukrom do peny, po jednom zašlaháme k tomu vajíčka a potom vychladnuté jablká. Primiešame z ľahká múku a pr. do pečiva, nakoniec posekané orechy.

  3. 3

    Cesto dáme do vymastených sklenených alebo porcelánovych ohňovzdorných misiek, na každú dáme polku , alebo aj tri orechy. Pečieme 30 minút.

    Orechovo-jablkové misky - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
zaujimave a iste chutne kolaciky a nezvycajne formicky, aspon pre mna :) mozno by sa dalo aj ako muffiny, koreniny sa mi velmi pacia, k jablckam pasuju, krasne ste sa "rozvarili" :) jeden recept lepsi ako druhy,, :)
marymelb7
Ja varím stále, všetko z celého sveta, ale mám nafotené iba niektoré jedlá. Fotky sú už pár mesiacov staré. Teraz mám pár dní voľna z roboty,tak čítam varechu čo nové upiecť na sviatky. Formičky môžu byť muffinové alebo aj jedna celá forma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia