Kakaový pníček s čučoriedkami

Helena Podhorská
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 2. septembra 2012
Kakaový pníček s čučoriedkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
100 g
3 PL
Plnka:
250 ml
1 ks
2 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme cukor. Zľahka pridáme šesť žĺtkov a opatrne vmiešame kakao. Zmes vylejeme na papier na pečenie a upečieme pri 180 oC desať minút.

  2. 2

    Po upečení korpus natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme čučoriedky, necháme stuhnúť v chlade dve hodiny. Nakrájame do tvaru pníčkov.

  3. 3

    Servírujeme na vanilkovom pudingu s vaječným koňakom.

Diskusia k receptu

vecnemlada
od sefkucharky blbo napisany recept, po upeceni natriet slahackou? este teply? kedy sa to zroluje? zaciatocnicky by to nepochopili
cica2
krásne foto a výborná dobrota, robievam niečo podobné :-)....a určite to bolo myslené tak, teda ako to robievam ja... upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier a natrieme plnkou....
cica2
zabudla som ešte dopísať... roládu rozvinieme a natrieme plnkou
danielas
yes a ja dávam ešte šľahačku-šľahanú bez cukru- aj na roládu. Je to veeľmi dobrá,ľahká roládka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia