Kakaový pníček s čučoriedkami
Helena Podhorská
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 2. septembra 2012
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 2. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme cukor. Zľahka pridáme šesť žĺtkov a opatrne vmiešame kakao. Zmes vylejeme na papier na pečenie a upečieme pri 180 oC desať minút.
- 2
Po upečení korpus natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme čučoriedky, necháme stuhnúť v chlade dve hodiny. Nakrájame do tvaru pníčkov.
- 3
Servírujeme na vanilkovom pudingu s vaječným koňakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu