Veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou
Foto: novalim
Naše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole. Do ich prípravy a zdobenia zapojte Zobraziť celý popisNaše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole. Do ich prípravy a zdobenia zapojte aj deti a krásna veľkonočná rodinná aktivita je na svete. Určite nimi potešíte nielen seba, ale aj
šibačov. Tak hor sa do pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
1 ČL |
|
75 g zmäknuté |
|
75 g |
|
1-2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ks zrelý |
|
100 g nastrúhaná |
|
30 ml |
|
60 g mleté |
|
Na ozdobenie: | |
200 ml |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
(alebo iné ozdoby) |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy preosejeme múku a kypriaci prášok. V inej nádobe vyšľaháme do peny zmäknuté maslo, cukor a vanilkový extrakt. Potom vmiešame vajcia. Banán roztlačíme vidličkou na kašu a spolu s nastrúhanou bielou čokoládou pridáme do zmesi. Striedavo primiešavame múku s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec vsypeme aj mleté mandle. Cesto dobre spracujeme, aby sa všetky ingredience prepojili.
- 2
Papierové košíčky poukladáme do plechu na muffiny (z tejto dávky nám vyjde asi 12 stredne veľkých cupcake-ov) a lyžicou alebo zmrzlinovou naberačkou dávkujeme cesto do košíčkov tak, aby boli plné do dvoch tretín. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
- 3
Na ozdobenie si v menšej miske spolu vyšľaháme smotanu, cukor a stužovač šľahačky. Nanášame potom na muffiny cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou. Na vrch môžeme naaranžovať cukrové alebo marcipánové vajíčka, prípadne ozdoby podľa vlastnej chuti a fantázie.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu