Pečená bravčová slabinka na čiernom pive
Tento druh mäsa je veľmi chutný a keď natrafite na pekný kúsok, nie je ani taký...
Pečený patizón s mletým mäsom
Dostal sa ku mne domáci patizón tak som vyskúšala túto sezónnu pochúťku.
Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou
Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som...
Fettuccine so špenátom a údenou slaninkou
Dostali sme kúsok poctivej domácej prerastanej slaninky, v záhrade provokoval novozélandský špenát, v komore niekoľko...
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Ovarová polievka s hríbami a pečené koleno
Cez víkend ma napadlo uvariť jedlo "dva v jednom" ako to robievala voľakedy moja mamka a určite...
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Vyprážaná pivová bravčová krkovička
Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď...
Koložvárka od mamky
Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj....
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...
Zemiačky na plechu so smotanou a mäskom
Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...
Krkovička na smotane
Nevedela som čo dnes na obed, rezne boli tradíciou no už ma prestavali baviť tak som zapla...
Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...
Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami
Tento recept robím na jeseň keď zoženiem lacnejšiu kapiu a rajčiny a z Lidla sú bravčové...
Karfiolovo mäsové fašírky
... so zemiakovým prívarkom podľa tohto perfektného receptu , pridal som len čerstvý...
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Pomaly pečené bravčové chvosty
V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)
Moja silvestrovská kapustnica
Varím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím...
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...
Rezeň z pomletého mäsa
Tento recept mám od mojej milej, šetrnej ale vždy pohostinnej tety. Chutil všetkým, malým...
Rezeň z bravčovej pečene
Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby...
Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....
Hejkalův rezeň
Jeden z mých oblíbených receptů. Určitě je to slavnostnější jídlo, já jsem jej však připravila...