Rebierka a pečená zelenina fotorecept

evusik - fotkaevusik, 29. júla 2012 21:02
Ďalšie recepty »
Rebierka a pečená zelenina (fotorecept)Foto: evusik

Toto je taký úplne, ale úplne obyčajný recept, ale nám neobyčajne chutil....

2
porcie
20 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zmiešaním všetkých prísad si pripravíme marinádu a dobre ňou potrieme rebierka, necháme odležať

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dáme piecť zakryté na 180-200°C asi 60 minút. Možno sa vám zdá, tých rebierok je málo, ale sme len dvaja a mne sa dnes akosi mäso vôbec nežiadalo. A veru aj ten môj týchto pár rebierok jedol aj na obed aj na večeru a jedno tam ešte stále je :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäsko sa nám pečie, nachystáme si zeleninu. Najskôr marinádu - olej vymiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme soľ a bylinky - bazalku, oregáno, tymián, estragón, petrželku, kto nemá môže použiť sušené, napr. provensálsku zmes, alebo inú obľúbenú...

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zeleninu nakrájame na väčšie kusy. My sme si priniesli zo záhrady hokkaido, žltú a zelenú cuketu, nové zemiačiky, prvý krát aj cherry paradajky a tiež aj cibuľu - takže všetko z vlastnej záhradky - jupíííí. Polejeme marinádou a dáme piecť.

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Práve keď som chcela strčiť zeleninu do rúry, vrátil sa muž z hríbov. Priniesol nejaké šampiňóny a plný košík masliakov. Tak som to samozrejme hneď využila a šampiňóny som hodila na pekáč. Masliaky som očistila a už sú v mrazáku :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zeleninu som piekla asi 20 minút prikrytú a potom 10 minút odkrytú. Bola to fakt dobrota. Ja som sa napráskala zeleniny a mäso mi tentokrát vôbec nechýbalo. Nové zemiačiky a pečená tekvica hokkaido nemali chybu :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist