Rebierka a pečená zelenina fotorecept

evusik - fotkaevusik, 29. júla 2012
Rebierka a pečená zelenina (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je taký úplne, ale úplne obyčajný recept, ale nám neobyčajne chutil....

2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Marináda na mäso:
Marináda na zeleninu:




Postup

  1. 1

    Zmiešaním všetkých prísad si pripravíme marinádu a dobre ňou potrieme rebierka, necháme odležať

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dáme piecť zakryté na 180-200°C asi 60 minút. Možno sa vám zdá, tých rebierok je málo, ale sme len dvaja a mne sa dnes akosi mäso vôbec nežiadalo. A veru aj ten môj týchto pár rebierok jedol aj na obed aj na večeru a jedno tam ešte stále je :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäsko sa nám pečie, nachystáme si zeleninu. Najskôr marinádu - olej vymiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme soľ a bylinky - bazalku, oregáno, tymián, estragón, petrželku, kto nemá môže použiť sušené, napr. provensálsku zmes, alebo inú obľúbenú...

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zeleninu nakrájame na väčšie kusy. My sme si priniesli zo záhrady hokkaido, žltú a zelenú cuketu, nové zemiačiky, prvý krát aj cherry paradajky a tiež aj cibuľu - takže všetko z vlastnej záhradky - jupíííí. Polejeme marinádou a dáme piecť.

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Práve keď som chcela strčiť zeleninu do rúry, vrátil sa muž z hríbov. Priniesol nejaké šampiňóny a plný košík masliakov. Tak som to samozrejme hneď využila a šampiňóny som hodila na pekáč. Masliaky som očistila a už sú v mrazáku :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zeleninu som piekla asi 20 minút prikrytú a potom 10 minút odkrytú. Bola to fakt dobrota. Ja som sa napráskala zeleniny a mäso mi tentokrát vôbec nechýbalo. Nové zemiačiky a pečená tekvica hokkaido nemali chybu :-)

    Rebierka a pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
super jedlo.-))) robievam opekané rebierka, takže viem, ako to výborne chutí.-)))
medovnicek
ani sa nečudujem, že vám chutilo, veď ja ani necítim tú vôňu a sliny mi tečú ako bernardínovi
mracik9
tak takú dobrotku milujem,hlavne ta zeleninka je úžasná
evusik
veru tá zelenina bola úžasná o čom svedčí fakt, že celý plech zeleniny sme včera zjedli a s tých štyroch rebierok je jedno ešte v chladničke - ani to môj muž včera nezjedol :-)
danda3
Tak to je parádny recept, mne by tiež úplne postačila zeleninka so šampiňónmi, mňam!♥
evaj1955
dnes som varila podla tvojho receptu a musim ti povedat, ze to bolo jedlo hodne krala. Ta zeleninka bola vynikajuca a tie rebierka nemali chybu. Dakujem za inspiraciu a recept, ktory nam pohladil nase hladne bruska.
evusik
@evaj1955 ďakujem a teším sa, že rodine chutilo :-) ja milujem takúto pečenú zeleninu....
emami
Ďakujem za inšpiráciu, toto je v poradí už tretí recept na rebierka.
Zajtra plánujem na obed . Takže môžem začať vyberať.
Ententiky.....
evusik
@caterina tak to verím, že chutilo :) ja by som si tiež dala povedať, hlavne pečené hokaido :) to milujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia