Foto: thedrunkchef
Spomienky na detstvo v školskej jedálni sú stále silné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
PRÍVAROK: Do rozpáleného oleja hodíme na pár sekúnd bobkový list a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Zasypeme troškou mletej papriky, zarestujeme a pridáme vopred namočenú šošovicu. Zalejeme vodou, dochutíme soľou, čiernym korením a necháme zovrieť. Potom stiahneme plameň a varíme cca 40 minút. Pred odstavením prelisujeme cesnak podľa chuti a kto má rád na kyslo, pridá ocot.
- 2
SEKANÁ: Mäso, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, čierne korenie, mletú papriku, vajíčko a strúhanku poriadne vymiešame. Do tejto zmesi zabalíme natvrdo uvarené vajcia a vytvarujeme šišku. Tú zo všetkých strán ju jemne posypeme strúhankou. Pečieme v rúre asi 70 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
p.s. Kto nevie takéto jedlo navariť bez udania množstva surovín, nech nevarí.
@thedrunkchef ,keď nemám ani poňatia,koľko ide suchej šošovice na 1 porciu a ako zväčší hmotnosť,potrebujem orientačné množstvá.
šošovica 100gr,fazuľa 100gr,hrach 80gr na 1 porciu.Tieto strukoviny varením zvýšia hmotnosť 2,5x,krúpy 3x,ryža 2x cestoviny 1,4x.Snáď ti to pomôže.
Ďakujem za nápad