
Lasagne
Už dlhšie sme mali chuť na lasagne ako z reštaurácie, tak som trošku prezrela net a...

Oškvarková nátierka
Oškvarky, očistené vajíčka, uhorky, cibuľu, kápiu pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cesnak prelisujeme....

Krkovičkový pekáč
U nás doma máme novú konkurenciu pre notoricky známy trojboj - vepřo-knedlo-zelo.

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

Rýchle trojuholníčky z lístkového cesta
Rýchle, jednoduché trojuholníčky z lístkového cesta. Plnka môže byť aj na sladko.

Steak z bravčovej panenky
Bravčovú panenku potrieme rastlinným olejom, pričom ju následne z každej strany osolíme a okoreníme (odporúčam...

Hortobagy palacinky
Recept trochu náročný na prípravu, ale kto obľubuje maďarskú kuchyňu, neoľutuje tú námahu. Výsledok...

Jednoduchý mletý rezeň
Dostala som 100 receptov s mletým mäsom a tak som vyskúšala prvý. Je jednoduchý rýchly a...

Tortilly plnené mletým mäsom
Najprv si orestujeme na oleji cibulku, pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko. Riadne pomiešame...

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

Dobré rezne
Tento recept mám od maminky, doma ich máme veľmi radi, dokonca aj moje deti, ...

Pečená fašírka s kôprovou omáčkou
Omáčku pripravíme: Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka...

Studeno
Maso riadne očistime a umyjeme v teplej vode. Dame do tlakoveho hrnca zalejeme vodou a privedieme do...

Jednoduchý bravčový perkelt
Asi každý má ten svoj recept na perkelt. Ponúkam Vám ten môj, ochutnajte.

Pečené rebrá
Surové rebrá sme napichali špičkou noža, aby sa koreniaca zmes dostala "hlbšie" do mäsa. Obalili sme...

Bravčové s hráškom
Super jednoduché jedlo. Manžel má rád hrášok, tak som mu ulahodila. :-)

Domáca kapustnica
Domáca preto, že je varená z dobrej doma naloženej kyslej kapusty. Každá kuchyňa má ten...

Vepřová krkovička na houbách
Tak jsem zpracovával tu krkovičku a na tu v leču jsem potřeboval krásné plátky a zbyli mně...

Köttbullar
Alebo aj švédske mäsové guľky. Môj priateľ je švéd a nedávno sme sa presťahovali do Švédska,...

Prekladaná kapusta, alebo trojboj
Naše obľúbené zimné jedlo... také echtovné, slovenské :-)

Bôčik podľa Momofuku
Kto, alebo čo je Momofuku som nemala ani tušenia. Podľa wikipedie je to sieť reštaurácií,...

Mäsové gule a plnená paprika v paradajkovej omáčke
Ako dieťa som ju doslova neznášala, teraz ju priam zbožňujem :-) Každý ju pripravujeme po svojom....

Francúzske zemiaky šup-šup
Prečo šup-šup? Jednoducho všetko šupnete do jednej misky zmiešate, šupnete na plech a kým sa to...

Bravčová panenka sous vide v pancette
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...

Pečená marinovaná krkovička
Jednoduché, dobré a chutné, recept pridávam ako tip na pohodlné varenie na nedeľu :-)

Fašírky s cuketou
Fašírky, ktoré sú šťavnaté vďaka cukete. Chutiť budú aj najväčším odporcom tejto zeleniny a uvidíte,...

Bačovský rezeň
Tento recept pochádza z internátneho bufetu/jedálne Družba naštastie na neho nemajú autorské práva a je fakt veľmi...

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...