Krkovička s uhorkovou omáčkou a zemiakmi

olinecka - fotkaolinecka, 2. októbra 2014
Krkovička s uhorkovou omáčkou a zemiakmi
Foto: olinecka

Takyto obed bol ,dnes u nás.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

6 ks
podľa potreby na opekanie
 na posypanie
 červená
1 ks stredná
 na podlatie
Omáčka uhorková:
4 - 5 ks nakladané
4 - 5 PL na zápražku
4 - 5 PL na zápražku
200 - 250 ml (alebo šľahačka)
1 kocka
 do zápražky
 na dochutenie
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a naklepeme z oboch strán,okorenime,osolíme,posypeme rascou a mletou červenou paprikou.Opečieme prudko z oboch stran a povyberame na tanier do výpeku pridáme nadrobno posekanu cibuľu a orestujeme,pridame mäso z taniera a podlejeme teplou vodou.Dusime 50- 60 minut do mäkka.

  2. 2

    Pripravime omáčku,pokiaľ sa dusi mäso.Uvaríme bujon,do misy dáme olej asi 4-5 PL rozpalime pridáme múku a opražime do svetlo hneda dáme nadrobno posekanu cibuľu orestujeme a podlejeme vyvarom z bujonu.Pridáme na malé kocky pokrájané kyslé uhorky necháme povariť 5 minút a podlejeme smotanou alebo mliekom ochutíme soľou a cukrom podľa seba(chuti).Hotovú omačku necháme prejsť varom a môžme podávať.

  3. 3

    Podávame s uvarenymi zemiakmi ,ja som ich mala s pažitkou.Prajem všetkym "dobrú chuť".

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
To môže byť dobré mňám. Nesmiem varechu pozerať takto večer potom sa mi celú noc sníva o jedle a nie a nie prísť ráno. Máš u mňa 5*. Takéto môžem len lekár tvrdí že nie ale nemá oči všade no nie?