Foto: olinecka
Takyto obed bol ,dnes u nás.
porcií
príprava
Suroviny
6 ks |
|
podľa potreby na opekanie |
|
|
|
|
|
na posypanie |
|
červená |
|
1 ks stredná |
|
na podlatie |
|
Omáčka uhorková: | |
4 - 5 ks nakladané |
|
4 - 5 PL na zápražku |
|
4 - 5 PL na zápražku |
|
200 - 250 ml (alebo šľahačka) |
|
1 kocka |
|
do zápražky |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a naklepeme z oboch strán,okorenime,osolíme,posypeme rascou a mletou červenou paprikou.Opečieme prudko z oboch stran a povyberame na tanier do výpeku pridáme nadrobno posekanu cibuľu a orestujeme,pridame mäso z taniera a podlejeme teplou vodou.Dusime 50- 60 minut do mäkka.
- 2
Pripravime omáčku,pokiaľ sa dusi mäso.Uvaríme bujon,do misy dáme olej asi 4-5 PL rozpalime pridáme múku a opražime do svetlo hneda dáme nadrobno posekanu cibuľu orestujeme a podlejeme vyvarom z bujonu.Pridáme na malé kocky pokrájané kyslé uhorky necháme povariť 5 minút a podlejeme smotanou alebo mliekom ochutíme soľou a cukrom podľa seba(chuti).Hotovú omačku necháme prejsť varom a môžme podávať.
- 3
Podávame s uvarenymi zemiakmi ,ja som ich mala s pažitkou.Prajem všetkym "dobrú chuť".
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu