Oškvarková nátierka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 29. februára 2012
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks uvarené na tvrdo
3 ks
1 ks
3-4 strúčiky
4-5 plátkov
2 PL
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Oškvarky, očistené vajíčka, uhorky, cibuľu, kápiu pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cesnak prelisujeme. Pridáme ostatné prísady, dobre vymiešame a podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

cistinka
Škvarkovú pomazánku mám strašne rada, ale aj samotné škvarky, ešte teplé a niekedy aj bez chleba :-)
salinka
Tato pomazanka je vyborna. Robievam ju a zavarim si vzdy aj do malych poharov.
hubata
@cistinka - jasné že bez chleba a ešte keď sú také pekné prerastené, oprskané s mliekom aby mali krásnu farbu a vôňu ........ ach jo!
salinka
@myalab ano zavaram ju tak ako je, aj s vajickami, ale nepamatam si, ako dlho. Pozriem to a poobede ti dam vediet:-)
tinca
super, mám ju veľmi rada, ale nemôžem, tak sa len pozriem:)
jjozefa
moja rodina miluje oškvarkovú pomazánku ponúkam môj recept ktorý robím podla mojej babičky :1/2 kg oškvarkov pomelieme spolu s 4 vajcami uvarené na tvrdo,1 hlavička cesnaku, 2 uhorky sterilizované, 2 PL horčice, niekedy dávam namiesto cesnaku cibulu 2 ks, ale pozor cibula môže zhorknúť ak ju máte dlhšie. Pridám soľ, ak nie sú slané škvarky a mleté čierne korenie všetko dobre premiešam, dochutím a už len na čerstvý chlebík natireť..Prajem k pomazánke dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia