Foto: alicka80
Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.
- 2
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.
- 3
Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ked si opisujem recept,tak najprv so popisem vsetky ingredijencie k tomu,ale podla tohoto asi tazko......asi si to tu treba opravit......