Boršč
Foto: alicka80

Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.

10
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
400 g
400 g
4 ks
2 ks
1 ks
1 ks
400 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.

  3. 3

    Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.

    Boršč  - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianna76
krásny boršč... veľa zeleninky, mňam, tento rok zasejem viac repy... a ozaj ešte chcem poďakovať že si uviedla v diskusii link na tie fran.bagety. je to fajn, asi by som ich tak ľahko neobjavila. dík
afataga
vyzera fajnovo, ale ked som niekde jedla borsc tusim tam nebola klobasa, ak ho budem robit tak radsej bez klobasy
oldomachac
dobry den, hoci polievka je vcelku velmi vabiva, borscom by som ju nenazval, pretoze postup aj ingrediencie su dost odlisne od povodneho borscu, ale tym nechcem znizit jej kvalitu, pretoze to, co do nej mila pani dala je vsetko vysokej hodnoty, ja by ju nazval ,,Vydatna polievka podla pani AINY " dobru chut!
izabella929
už som ho dlho nevarila, ale ho veľmi ľúbim...) díky za inšpiráciu, práve som si priniesla hovädzie mäsko, môžem variť...
sjuz
Mňam, boršč milujem, ale varím zvlášť mäso a zeleninu, pretože zelenina by nemala byť uvarená do "mŕtva"...
ainy
ďakujem za vaše komentáre, ja sa vždy rada niečo priučím a inšpirujem....stále je čo zdokonaľovať :-)
isabel1
Skúsim,ešte som ho nikdy nevarila,vyzerá dobré.Jedla som ho na Ukrajine aj susedka mi ho raz ponúkla a veľmi mi chutil.Iste vyskúšam.
anina6
práve zajtra ho chcem variť, tak vyskúšam tento recept.
hanita888
Borsc vyzera naozaj dobre,ale tie suroviny, a plnka 1 a plnka dva to nemas nahodou z neakeho ineho kolaca???? ze plnka tvarohova......
Ja ked si opisujem recept,tak najprv so popisem vsetky ingredijencie k tomu,ale podla tohoto asi tazko......asi si to tu treba opravit......
ainy
@hanita888 podľa popisu som nikdy nič také nerobila, to je nejaká chyba varechy...neviem ako sa to mohlo stať.....ja nepečiem vôbec....pôvodne tam bol dobrý popis...neviem čo sa stalo
ainy
už som kontaktovala admina, počkám a ak nie on, tak ja to opravím....niekomu možno budú tie plnky chýbať pri jeho/jej recepte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia