Foto: nadasky
Túto paštétu sme robili vždy na zabíjačku u mojej svokry.Dávam ju do plechoviek,mám aj mašinu na zatváranie.
40
porcií
porcií
2,5 minút
príprava
príprava
90 minút
na 95 °C
na 95 °C
Postup
-
1
slaninu aj s kožou uvaríme asi 1,5 hod.
-
2
surovú pečen spolu uvarenou slaninou pomelieme na jemno 2až3 x premlieť,môžete použit po zomletí aj ponorný mixér
-
3
pridáme všetky špécie podľa chuti /nikdy nedávam cesnak/ všetko dôkladne premiešať, dať do konzerv alebo pohárov a variť 2 hod. od zovretia. po uvarený dat hned do studenej vody chladnúť
-
4
...a samotné zatváranie...
Pamätám tiež ako sa takýmito podobnými domácimi mašinami zavárala nielen pašteka, ale aj mäso, tlačenka, párky, salámy a robili malinovky. Môj muž mi urobil mlynček na rezance. Kto mal doma takého šikovného manžela od železa ako p. Nadasky tak mal doma všetko.